Andorra la Vella es plantejarà si explota els Pouets un cop prengui possessió de la infraestructura

El  comú d’Andorra la Vella ha aprovat aquest dijous, per unanimitat, la resolució del contracte amb Dionis SLU en relació a l’explotació de l’aparcament dels Pouets. Tant des de la majoria com des de l’oposició s’ha lamentat que aquesta hagi hagut de ser la decisió final ja que aquesta infraestructura donava servei a una zona mancada de places d’aparcament, tal com ha constatat la cònsol major, Conxita Marsol. La cònsol ha reiterat, però, que en no haver lliurat la documentació necessària que acredités que tot està en ordre el comú s’ha vist obligat a prendre aquesta decisió. Un cop es notifiqui la resolució del contracte als responsables de l’empresa, amb els quals la majoria diu que no hi ha hagut cap comunicació, disposaran de 24 hores per lliurar les claus al comú. Un cop la corporació prengui possessió d’aquesta infraestructura s’avaluarà, segons Marsol, què fer-ne i una de les opcions és que sigui el mateix comú qui l’exploti.

Tant majoria com oposició s’han mostrat d’acord amb la resolució del contracte amb Dionis SLU relatiu a l’explotació de l’aparcament dels Pouets, després que l’empresa no hagi presentat la documentació que li ha estat requerida, en diferents ocasions, pel comú d’Andorra la Vella. A l’hora de prendre aquesta decisió hi ha hagut acord en lamentar que s’hagi de prendre aquesta decisió però també s’ha coincidit en què la corporació no podia permetre que la infraestructura continués funcionant si no es tenien totes les garanties que tot estava en regla. Un cop es notifiqui aquesta decisió a l’empresa, disposarà de 24 hores per lliurar les claus a la corporació comunal que, un cop prengui possessió d’aquesta infraestructura, es “plantejarà què fa” si s’obtenen totes les homologacions, ja que una de les possibilitats és que sigui la mateixa corporació qui l’exploti, tal com ha posat en relleu la cònsol major, Conxita Marsol.

Marsol ha diu que li “sabia greu” haver hagut de prendre aquesta decisió ja que era un aparcament que donava servei, precisament, a una zona que està mancada de places de pàrquing però també ha recordat que s’ha reclamat documentació que faltava (bàsicament documents sobre requisits industrials i les pòlisses d’assegurança) i que no hi ha hagut cap resposta per part dels responsables de Dionis. És més, ha remarcat que només hi ha hagut, des que es va decidir el tancament cautelar a l’agost, una “petita trucada” però que no s’ha pogut contactar les persones encarregades. “No podíem esperar més, i més veient que no han fet el mínim gest”, ha lamentat Marsol, que ha afegit que fins i tot sembla que els treballadors han tingut problemes per cobrar.

Des de l’oposició, el conseller de Cd’I+Liberals Víctor Pintos ha lamentat que s’hagi hagut de prendre aquesta decisió, tot i que ha afegit que “no es podia admetre que s’incomplís les bases del contracte” i, per la seva banda, la consellera del PS+Independents Dolors Carmona ha constatat, novament, que la corporació no es podia “coresponsabilitzar” que aquesta infraestructura continués funcionant sense les garanties necessàries, ja que era “insostenible” que es mantingués quan “no es respectava” el contracte.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.