gent-granAndorra la Vella segueix fent passos per tal d’entrar a formar part de la Xarxa de Ciutats Amigues de la Gent Gran. Fa uns mesos, l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que és qui la promou, va acceptar la candidatura de la capital i des d’aleshores el Comú hi ha anat treballant. Precisament, per tal de tirar endavant aquest projecte s’ha creat un comitè consultiu format per l’administració i diferents col·lectius i representants de la societat civil andorrana. Aquest divendres al matí s’han reunit i, posteriorment, s’han donat a conèixer els passos fets fins ara i els que encara s’han de fer. Ara, s’engegarà un procés participatiu amb onze grups de treball, a través del qual s’elaborarà un diagnòstic de la situació actual de la gent gran de la parròquia.

Tal com ha explicat la responsable del projecte, Anna Sardà, el procés participatiu començarà aquest mes de març i, per tal de dur-lo a terme, es crearan onze grups de treball formats tant per gent gran com per altres membres de la societat civil, ja que es vol que tota la població participi en el procés. En aquestes sessions es recolliran els punts forts i els punts febles de la situació de la gent gran a la parròquia. Durant un any, doncs, s’analitzarà com viuen i quins serveis s’ofereixen a aquest col·lectiu i un cop es detectin les seves necessitats s’elaborarà un pla de treball. Aquest, precisament, serà el que analitzarà l’OMS i si hi dóna el vistiplau, Andorra ja serà membre de la Xarxa de Ciutats Amigues de la Gent Gran i l’aplicarà durant tres anys. Un cop transcorregut aquest període, l’OMS seguirà avaluant periòdicament la tasca feta en matèria d’atenció a la gent gran.

Des del Comú d’Andorra la Vella s’ha valorat molt positivament la col·laboració de la societat civil per tal de tirar endavant aquest projecte i i la cònsol major, Rosa Ferrer, s’ha mostrat convençuda que la capital serà acceptada dins aquesta xarxa. L’objectiu final, ha remarcat, és vetllar per un envelliment actiu de la gent gran de la parròquia, per tal que puguin mantenir un rol important en la societat. D’altra banda, Ferrer també ha remarcat que aquest pla ha de permetre al Comú estar preparat per a l’envelliment de la població.

Precisament, el director del Centre de Recerca Sociològica (CRES), Joan Micó, que també forma part del comitè consultiu, ha remarcat que a deu anys vista, el gruix de la piràmide poblacional començarà a situar-se ja a la part alta, és a dir, que hi haurà un nombre força important de població en la franja de la tercera edat. En aquest sentit, Ferrer ha remarcat que si s’elabora aquesta diagnosi i aquest pla de treball és també precisament per poder garantir que la parròquia estarà preparada per assumir aquesta nova situació d’aquí deu o quinze anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada