Andorra la Vella deixarà d’ingressar 88.000 per cedir l’aparcament del Parc Central al ‘Cirque du Soleil’

El Consell de Comú d’Andorra la Vella ha acordat, aquest dijous, la cessió gratuïta del terreny de l’aparcament del Parc Central a Andorra Turisme per a l’espectacle del Cirque du Soleil del 22 de juny al 10 d’agost. Han acordat cedir aquest espai perquè consideren que serà bo per a la dinamització del país i de la parròquia en una època que no és de màxima afluència. Això suposarà que només es pugui destinar a l’aparcament el 40% del terreny, i per tant es deixaran d’ingressar al voltant de 88.000 euros, però el cònsol menor, Jordi Minguillón, considera que quedarà compensat per la gent que atraurà aquest esdeveniment. Queda per solucionar saber on s’ubicaran els actes de la Festa Major de la parròquia, una qüestió que la cònsol major, Rosa Ferrer, ha indicat que s’està acabant de decidir.

La proposta de l’organització del Cirque du Soleil d’ubicar la seva carpa al Parc Central si finalment porten el seu espectacle a Andorra ha rebut, aquest dijous, el suport del Comú de la capital. En la sessió de Consell de Comú s’ha aprovat, per unanimitat, l’acord amb Andorra Turisme en què el Comú cedeix gratuïtament l’espai de l’aparcament del Parc Central a Andorra Turisme del 22 de juny al 10 d’agost, si finalment se signa el conveni amb Cirque du Soleil.

Tal com ha explicat la cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, es necessiten tots aquests dies perquè els organitzadors de l’esdeveniment tinguin temps de muntar i desmuntar-ho tot, i s’ocuparà, aproximadament el 60% de l’espai de l’aparcament. Ferrer ha indicat que s’ha decidit donar suport a aquesta iniciativa perquè ‘creiem que hem de facilitar al màxim’ aquest esdeveniment i perquè confia que servirà per atraure visitants a la parròquia i al país.

El terreny se cedeix també amb la vela, que el Cirque du Soleil podrà utilitzar per al seu espectacle, i a causa de la coincidència amb la Festa Major de la capital s’haurà de buscar una nova ubicació per a les activitats de la festa. Per aquest motiu, en el mateix acord Andorra Turisme es compromet a assumir les despeses que es puguin derivar d’haver de contractar una altra carpa, fins a un màxim de 10.000 euros, però que Ferrer considera que serà molt menys.

Els consellers de l’oposició socialdemòcrata i demòcrata han donat el seu suport a aquesta cessió del terreny perquè veuen bé la iniciativa, però des del PS han assenyalat que cal trobar alternatives a la manca d’aparcament que això provocarà.

En aquest sentit, el cònsol menor de la parròquia ha indicat que tot i que es perdrà el 60% de les places d’aquest aparcament, hi ha molts altres aparcaments propers que ‘per aquestes dates no estan plens’. Així, s’ha decidit reforçar la senyalització per guiar els cotxes que vagin al Parc Central cap a altres aparcaments.

Pel que fa als diners que es deixaran d’ingressar pel tancament d’aquestes places, s’ha calculat que seran uns 88.000 euros, però Minguillón ha assenyalat que ‘això es multiplica amb el que obtindrem de la gent que vindrà’. Ha reconegut que el Comú no ingressarà aquesta quantitat però considera que són molt més importants els beneficis que això suposarà per als comerços i establiments de la zona.

2 comentaris

  1. a l’agost no hi ha maxima afluencia de turisme? i la nit de sant joan on la farem? i els del circ de solei pagaran lloger aquestos dies que estaran instalats al aparcament del parc central?

  2. alça alça, anem llençant els diners que ens sobren . A Andorra ens sobren els calers, ningú deu res a ningú. Viva la pepa, i ara com que s’atansa la primavera no tenim hisquèmia primaveral, no, tenim histèria primaveral per gastar amb un espectacle absurd que no arribarem ni a cobrir despeses, quina brillant idea, amb la pila de coses que s’han de fer per millorar el nostre petit país i ens gastarem 2.000.000 d’euros, res una propina de la guardiola que teniem estalviada i com que no sabem que fer-ne , apa a gastar-la amb 4 saltimbanquis que vindran a fer l’indio, amb uns preus desorbitants. Però que ens hem trastocat o que ? s’hauria de fer un complot de no anar-hi, jo almenys el que costarà l’entrada no donaré a càrites o algú que relament necessiti aquests diners.

Comments are closed.