Durant aquest estiu, el Comú d’Andorra la Vella ha d’estudiar què fer amb els locals de Prada Casadet: si es deixen o bé es destinen a d’altres utilitats, que no sigui la d’escola bressol, que ha estat exercint els darrers temps. Així ho ha explicat aquest dissabte al matí la cònsol major, Rosa Ferrer, que ha assistit a les graduacions dels alumnes de les escoles bressols del Comú, que pel curs vinent s’incorporaran a l’escola reglada.

Els locals de Prada Casadet, propietat de la Caixa Andorrana de Seguretat Social que el Comú de la capital té llogats, deixaran d’estar ocupats pels més petits. Però la corporació encara ha de decidir si els deixa -si rescindeix el contracte de lloguer-, o si bé els hi dóna una altra utilitat. Segons ha explicat Ferrer, serà al setembre quan es prengui la decisió, doncs ara per ara aquests espais s’han cedit –d’acord amb la propietat- a una escola bressol privada –que en paga el lloguer- que va demanar al Comú d’ocupar-los durant un temps per continuar la seva activitat mentre es reforma el seu propi espai.

Així ho ha explicat la cònsol major durant la festa de graduació dels alumnes de l’escola bressol dels Serradells, que el curs vinent ja s’incorporaran a l’escola reglada. Segons Ferrer, en total es graduen aquest curs 65 alumnes de les escoles bressol del Comú, 22 del centre de Santa Coloma i 43 del dels Serradells. Per a l’any vinent no hi ha llista d’espera i encara queden places per a les noves incorporacions que es puguin donar. Aquesta llista d’espera es pot explicar per la disminució del nombre d’infants, doncs on menys demanda hi ha és a l’escola de nadons. El Comú ha detectat que ‘al disminuir la població, també disminueix la demanda d’escola bressol, i suposo que també disminueix pel tema econòmic’, ha exposat Ferrer, que també és la consellera encarregada de l’àrea de Social.

On sí que hi ha llista d’espera és per a l’esplai el Llamp i la Ludoteca de Santa Coloma. Entre els dos serveis, hi ha sis infants que s’han quedat sense plaça. Ferrer ha recordat que es tracta d’una franja d’edat amb la què les instal·lacions han estat anant al ‘límit’, que encara no registra la davallada de la natalitat. Però, alhora, aquesta llista d’espera és prou reduïda com per què no es justifiqui una ampliació de les infraestructures, i més tenint en compte que el problema de saturació per aquests serveis es preveu que desaparegui en breu per la pèrdua de població i tenir menys infants. De moment, per a aquestes sis famílies, el Comú ha proposat que busquin ‘altres recursos privats’ i ajudar-les a fer front a la diferència de cost que els pugui suposar. Igualment poden estar sotmesos a les exempcions, igual com si estiguessin al Llamp o a la Ludoteca. Això sí, el Comú ha posat la condició que ‘de seguida’ que quedi una plaça lliure als recursos públics, aquests sis infants tindran prioritat per ocupar-la.

Finalment, Ferrer ha comentat que les instal·lacions del Llamp es traslladaran a les noves dependències que el Comú tindrà sota la seu del Consell General, uns locals que es preveu que s’inaugurin a finals d’aquest any 2013.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada