estany minguillon

El Comú d’Andorra la Vella ha aprovat l’entrada en funcionament d’una plataforma de serveis per als ciutadans amb targetes intel·ligents. Així doncs, es crearà una targeta ciutadana que permetrà pagar tots els serveis comunals i que substituirà l’actual PK -que de fet només és una targeta de prepagament als aparcaments comunals-. També es modernitzarà el software de l’actual maquinària dels aparcaments, que ha quedat obsoleta. El cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, ha explicat que tot plegat tindrà un cost de 360.000 euros i està previst que entri en funcionament a finals d’any. A més, de manera progressiva s’anirà fent el canvi de tots els parquímetres. Per la seva banda, la consellera del PS, Dolors Carmona, ha valorat molt positivament l’entrada en vigor d’aquestes targetes, però ha criticat la falta de previsió, ja que la PK fa uns mesos que es va exhaurir, “i ara hagin d’anar de pressa”.

A partir del mes de novembre, tots els usuaris de la PK hauran de substituir la targeta per una altra que servirà per pagar a més dels aparcaments, altres serveis del Comú d’Andorra la Vella. Així s’ha aprovat aquest divendres al matí durant la sessió del Consell de Comú, que ha decidit per unanimitat modernitzar tot el servei d’aparcaments.

Fins ara, la targeta PK permet pagar a tots els aparcaments de la capital, amb un servei gestionat per una empresa privada, però a finals d’any està previst que aquest servei passi a mans del Comú. Així doncs, inclourà altres beneficis com ara pagar matrícules al poliesportiu o a la Llacuna, entrades al Centre de Congressos, “i fins i tot en un futur es podrà pagar a l’autobús”, segons ha avançat el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, que a més ha explicat que serà una implantació progressiva i s’aniran afegint serveis.

Actualment, la PK s’ha exhaurit i es van haver de portar un centenar de targetes de Bèlgica per poder fer front a la llista d’espera, que és de gairebé quatre mesos. Per aquest motiu, la consellera de la minoria, Dolors Carmona, ha felicitat l’equip comunal per l’aprovació d’aquest nou projecte, però ha criticat la manca de planificació. “Si sabien que la targeta PK s’acabava el 2015, ho haguessin pogut pensar abans i no aniríem buscant targetes a tort i a dret”, ha lamentat.

Aquestes noves targetes ciutadanes seran il·limitades i la seva posada en funcionament tindrà un cost d’uns 186.000 euros.

A aquest projecte cal sumar-hi també l’actualització de tota la maquinària dels aparcaments, ja que, segons ha explicat Minguillón “s’ha quedat obsoleta”. Es tracta de l’actualització del software perquè les màquines puguin acceptar els nous bitllets o llegir totes les targetes de crèdit. Aquesta actuació anirà a càrrec de l’empresa propietària d’aquest servei i tindrà un cost de 180.000 euros durant quatre anys. A aquests costos cal sumar el canvi dels parquímetres, -més de cent repartits per tota la capital-, “no podem canviar-los tots i s’anirà fent progressivament”, segons el cònsol major.

Pel que fa a la possibilitat d’unir les targetes d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, tal com s’ha parlat en diverses ocasions, Minguillón ha explicat que “el problema és que les targetes van unides a les empreses d’aparcament i cada parròquia té la seva”. En canvi, amb el nou sistema d’Andorra la Vella, la targeta és comunal, independentment de l’empresa.

Minguillón creu que Andorra la Vella és la parròquia capdavantera en turisme i comerç

El cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha contestat les declaracions efectuades la setmana passada pel ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, quan afirmava que la capital s’havia quedat una mica enrere respecte a Escaldes-Engordany en matèria de turisme i comerç. Minguillón ha posat com a exemples el número de comerços d’una parròquia i l’altra, la recaptació d’impostos, o l’activitat de l’avinguda Meritxell, Prada Ramon, o Doctor Palmitjavila. A més, ha fet referència a la ubicació del Cirque du Soleil, assegurant que si el ministre ha elegit aquest emplaçament és perquè és el centre. “Queda clar quin és el centre, quina és la capital i quina és la parròquia capdavantera en turisme i comerç”, ha reblat.

En canvi, la consellera del PS, Dolors Carmona, creu que fa temps que Andorra la Vella ha perdut la seva posició turística, “es fan accions però parcel·lades en diferents fases i no es veu un projecte integral que realment impulsi la promoció de la parròquia”. Carmona ha reivindicat un pla global per reactivar la imatge i donar-li el posicionament que cal com a capital.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada