La capital està buscant alternatives d’aparcament per a l’època d’estiu en què cedirà l’espai de l’aparcament del Parc Central per a l’emplaçament del Cirque du Soleil. Aquest mateix dijous el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, han signat el conveni de cessió del terreny que comporta que el Govern assumeixi el cost de la carpa que hagi de llogar el Comú per a la celebració de la Festa Major d’Andorra la Vella, fins a uns 10.000 euros.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, ha agraït la predisposició que hi ha hagut des del primer moment per part del Comú per col·laborar amb la cessió del terreny. Ha reconegut que és un esforç que fa la corporació perquè a més coincideix amb la seva Festa Major. La cònsol, però, ha destacat que ‘si és bo per a Andorra és bo per a la parròquia’.

La cessió de gran part de l’aparcament per al Cirque du Soleil obligarà el Comú a buscar alternatives d’aparcament, ja que des de mitjans de juny fins al 10 d’agost es perdran gairebé el 60% de les places del Parc Central. En aquest sentit, Rosa Ferrer ha indicat que la primera mesura a prendre és reforçar la senyalització dels aparcaments de la capital que habitualment no estan al 100% d’ocupació, com poden ser el del Fener, la Borda o el Trillà.

A més, però, es buscaran alternatives per garantir l’aparcament, i Ferrer ha indicat que s’estudiarà si es poden habilitar més llocs a la via pública, encara que sigui de manera temporal.

D’altra banda, a nivell nacional es continua treballant en la possibilitat d’unificar les hores de càrrega i descàrrega per poder oferir més aparcament a la via pública, i la cònsol major d’Andorra la Vella ha indicat que si calgués es podria plantejar aplicar aquesta mesura durant l’estiu a Andorra la Vella si encara no s’ha aprovat a nivell nacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada