Andorra la Vella aprova una redistribució pressupostària de 900.000 euros

El Comú d’Andorra la Vella redistribuirà 900.000 euros del pressupost, després d’haver canviat la prioritat d’alguns projectes. Segons ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol, la partida d’inversions es redueix en 500.000 euros perquè finalment l’embelliment de Meritxell tindrà lloc l’any que ve (300.000 euros), i la remodelació de l’avinguda Enclar que estava pressupostada en 400.000 euros, finalment costarà la meitat perquè la propietat s’encarregarà de desenvolupar una part.

“Aquesta quantitat la volem destinar a projectes que sí que són realitzables”, segons Marsol. Entre ells destaquen el Mercat de Nadal que s’havia pressupostat en 200.000 euros, i ha vist augmentada la partida fins als 360.000 euros, perquè “és una manera de reactivar la parròquia, volem que sigui un mercat de referència”. A més, s’incrementen els costos d’enllumenat de Nadal en 150.000 euros, un fet que ha estat criticat per l’oposició, ja que consideren que es tracta d’una quantitat excessiva.

S’ha creat un departament específic de Comunicació que rebrà 86.000 euros perquè es tornarà a editar un informatiu comunal, i es contractarà un servei fotogràfic, entre altres necessitats. També el departament de Turisme haurà d’assumir la gestió de l’alberg de la Comella que fins ara ho feia la societat TURECAV, i veurà augmentat el seu pressupost en 150.000 euros, que la cònsol major confia a recuperar quan es procedeixi a la liquidació de la societat. Unes altres partides que es veuran augmentades són l’embelliment dels contenidors de brossa en 50.000 euros, i el projecte de la Quirola, en 150.000 euros.

Per tot plegat, la consellera del PS, Lídia Samarra, s’ha abstingut en la seva votació perquè considera que hi ha alguns moviments necessaris per al bon funcionament del Comú, però ha criticat l’augment d’algunes partides com ara el Mercat de Nadal. En aquesta línia s’ha pronunciat també el conseller de Cd’I+Liberals, Víctor Pintos, que ha titllat aquesta mesura de “canvi de criteri” i critica que el pressupost que es va aprovar no té res a veure amb el que finalment es farà.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. Esperem que hi hagi edictes i no només concessions als amiguets…Tot està ja amanyat no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.