Andorra la Vella acollirà el ‘Foro de Gobiernos Locales’ la primavera del 2021

Rebeca Grynspan i Conxita Marsol saludant-se amb el colze
Rebeca Grynspan i Conxita Marsol saludant-se amb el colze. Foto: Comú d’Andorra la Vella

La secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, s’ha trobat aquest matí amb la cònsol major, Conxita Marsol, al Comú d’Andorra la Vella per avançar en els preparatius per a la celebració del Foro de Gobiernos Locales que inicialment s’havia de celebrar el proper 2 d’octubre i que s’ajorna a causa de la COVID fins la primavera del 2021, igual que la Cimera de Caps d’Estat i de Govern que acollirà el Principat d’Andorra.

La reunió s’ha celebrat aquest matí al Comú d’Andorra la Vella aprofitant l’estada de la màxima representant de la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) per presidir la  X Conferència Iberoamericana de ministres de medi ambient que se celebra aquesta tarda telemàticament des del Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

La darrera edició del Foro de Gobiernos Locales, a la qual va participar la cònsol major, es va celebrar a Madrid el novembre del 2018, coincidint amb l’Assemblea General de l’UCCI (Unión de Ciudades Capitales Iberoamericanas). De la seva banda, aquest organisme també ha comunicat que ajorna fins al 2021 la celebració de l’Assemblea que està previst que tingui lloc a Madrid. De fet, la UCCI -de la qual Andorra la Vella n’és membre- col·labora i participa activament amb la SEGIB en les edicions d’aquest fòrum celebrades en ciutats capitals iberoamericanes.

El Foro de Gobiernos Locales reuneix des del 2006 periòdicament els alcaldes iberoamericans, una trobada que se celebra habitualment en una ciutat del país on té lloc la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern.

TOTES LES NOTÍCIES