turisme-portugalEl ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha signat aquest dimecres a la tarda a Lisboa un Protocol en matèria de Turisme amb Portugal. L’acte de signatura ha tingut lloc al ministeri d’Economia de Portugal i ha comptat amb la participació del secretari d’Estat de Turisme de Portugal, Adolfo Mesquita, i del president de Turisme de Portugal, João Cotrim Figueiredo. L’objectiu d’aquest acord és promoure la cooperació amb la intenció de desenvolupar un flux bilateral de turistes.

El Consell de Ministres va donar el vist-i-plau al protocol d’entesa de cooperació turística entre Andorra i Portugal el passat 16 de juliol. El text és fruit de les converses entre el Ministeri d’Economia portuguès i el Ministeri de Turisme i Medi Ambient andorrà. Aquest protocol se sumarà a altres ja signats en la mateixa matèria amb Ucraïna, Polònia, Brasil, República Txeca, Colòmbia i els Emirats Àrabs.

Camp ha recordat que aquest acord també servirà a Andorra per conèixer les millors pràctiques dutes a terme per Portugal en el sector turístic en àmbits com la legislació en matèria turística, la formació professional, el seguiment dels mercats, entre altres.

Altres accions especifiques contemplades al conveni són la realització de  contactes directes a través dels diversos actors implicats en el sector turístic (autoritats turístiques, agències de viatges, empreses, etc.); el foment de la participació mútua en exposicions internacionals, fires, conferències o seminaris que s’organitzin en els territoris respectius; el foment de les inversions en l’àmbit del turisme i el desenvolupament de la cooperació en totes les àrees d’activitats.

Camp també s’ha entrevistat amb diferents agents del sector de la touroperació, com és el cas de l’agència especialitzada Sportski, que està incrementant progressivament el nombre de turistes a Andorra, així com Viagens Abreu, un touroperador de llarga tradició al mercat portuguès i que va ser creat al 1840. Camp ha recordat que l’objectiu d’aquestes trobades ha estat la recerca d’acords que permetin un increment futur del nombre de turistes portuguesos a Andorra. Actualment, 48.000 portuguesos visiten cada any el Principat.

Finalment, el desplaçament del ministre Camp a Lisboa ha servit per presidir la recepció oficial celebrada al Palácio do Conde d’Óbidos amb motiu de la Festivitat de Nostra Senyora de Meritxell. A l’acte, que va tenir lloc ahir dimarts, van assistir representants del cos diplomàtic present a Lisboa, així com membres del Govern portuguès i empresaris lusitans. Cal destacar que també van ser presents representants de la Agencia per la Inversió i el Comerç Exterior de Portugal (AICEP), amb la qual Andorra va organitzar dues missions econòmiques el desembre i el maig passats.   

Camp ha assenyalat que “Andorra té una molt bona imatge a Portugal”, ja que el nom del Principat “s’associa al d’altres països de primer nivell especialment en l’àmbit de l’esquí”. D’altra banda, el titular de Turisme s’ha mostrat convençut que “el turisme portuguès a Andorra experimentarà un creixement durant els pròxims anys”, un fet que vindrà motivat tant per la promoció que es desenvolupi com per la sortida de la crisi per part de l’economia portuguesa, segons ha valorat.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada