cdi portugal

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que es troba desplaçat a Nova York, en motiu de la celebració de la Cimera de les Nacions Unides per a l’adopció de l’agenda pel desenvolupament post 2015, ha mantingut aquest matí una trobada bilateral amb el ministre d’Estat i de Negocis portuguès, Rui Chancerelle de Machete. Ambdós ministres han signat el Conveni per evitar la Doble Imposició, un instrument per potenciar les relacions econòmiques entre els dos estats i que elimina la doble tributació de les empreses d’un o altre país que operen en territori de l’altre. En la reunió han tractat temes d’interès comú i han celebrat la bona sintonia existent en les seves relacions.

El ministre d’Afers Exteriors s’ha pogut trobar durant aquests dies amb els seus homòlegs de San Marino i Monaco, Gilles Tonelli i Pasquale Valentini, amb els quals va mantenir una reunió de treball per tractar l’evolució de les negociacions amb la Unió Europea per a un acord d’Associació. També ha mantingut diverses reunions bilaterals amb el seus homòlegs de països com Kazakhstan, Colòmbia o Romania.

Gilbert Saboya va poder assistir ahir a la reunió d’alt nivell de la Iniciativa Global per a l’Educació en Primer Lloc (GEFI en les seves sigles en anglès), que situa l’educació com una de les màximes prioritats i de la qual Andorra n’és país campió.

Avui mateix el ministre ha assistit a la reunió d’alt nivell per commemorar l’aniversari del Pla d’acció de Beijing relatiu a la igualtat de gènere. En les darreres hores, Saboya ha intervingut en el diàleg interactiu sobre canvi climàtic on ha exposat el ferm compromís del Principat en matèria de medi ambient.

En la seva intervenció ha exposat la política mediambiental que du a terme el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat orientada als principals problemes que ocupen l’agenda internacional i ha explicat les estratègies d’eficiència energètica i d’implementació d’energies renovables a nivell nacional.

També ha reiterat la previsió de reduir en un 37% les emissions de gasos d’efecte hivernacle d’aquí al 2030. De la mateixa manera, ha confirmat la presència d’Andorra en la COP 21, la conferència sobre canvi climàtic de les Nacions Unides que se celebrarà el mes de desembre a París.

En les pròximes hores el ministre d’Afers Exteriors farà la seva intervenció en la reunió plenària de l’Assemblea General per a l’adopció de l’agenda de desenvolupament post 2015.

A hores d’ara, el cap de Govern, Antoni Martí, està viatjant cap als Estats Units per assistir demà a l’obertura del Debat General. Durant els propers dies, tant el cap com el ministre tenen fixades en la seva agenda diverses trobades bilaterals i l’assistència a reunions i conferències d’alt nivell. Està previst que Antoni Martí presenti el seu discurs davant l’Assemblea General de les Nacions Unides el proper divendres a les 9 del matí hora local.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada