Els representants del sector sanitari de la delegació d’empresaris i professionals de la regió del Midi-Pyrénées que aquest dilluns han visitat Andorra, s’han reunit amb la ministra de Salut i Benestar, amb qui han acordat ‘rellançar’ la cooperació en aquesta matèria durant el 2014. Els àmbits prioritaris que volen treballar són el de la gestió de les urgències transfrontereres, la millora de l’autonomia de la gent gran, i les noves tecnologies, per poder fer diagnòstics a distància o aplicar nous dispositius per permetre que la gent gran pugui viure al seu domicili el màxim de temps.

El director dels hospitals de Val d’Ariege i de Pays d’Olmes, Michel Thiriet, i el metge geriatra Laurence Bories, han explicat, durant la recepció oferta pel Comú d’Andorra la Vella aquest dilluns a la tarda, que han mantingut una reunió amb la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, amb l’objectiu de potenciar la cooperació entre els dos territoris en matèria de salut.

Durant la trobada, les dues parts s’han compromès, de cara el 2014, a rellançar l’acord de cooperació que es va formalitzar fa uns anys. La primera prioritat és millorar l’organització de les urgències a la zona fronterera, ja sigui entre els cossos de seguretat de muntanya o en matèria de transport en helicòpter. Bories ha reconegut que aquesta coordinació està a punt, però que no s’ha aplicat per un problema de coordinació entre la gendarmeria i els bombers francesos.

D’altra banda, Bories també ha reconegut que cap dels dos territoris pot tenir totes les especialitats perquè tenen menys de 250.000 habitants, però que de manera conjunta es podrien desenvolupar àmbits que ara no tenen cap dels centres hospitalaris, com la neurocirurgia o la cirurgia cardíaca.

Altres matèries en les quals es vol cooperar són el de la formació mèdica continuada, el de la dependència en la gent gran, i el de les noves tecnologies, per poder fer diagnòstics a distància o aplicar nous dispositius a la gent gran per millorar la seva autonomia, com els que està desenvolupant el doctor Bories.

Michel Thiriet ha assegurat que la ministra s’ha compromès a avançar en aspectes concrets, i que a principis del 2014 s’han previst reunions per tirar endavant la cooperació entre els dos territoris.

Els participants de la missió comercial francesa han estat rebuts aquest dilluns a la tarda pels cònsols d’Andorra la Vella al Centre de Congressos. El cònsol menor, Jordi Minguillón, ha volgut posar de manifest que tot i la proximitat dels dos territoris i la importància de Tolosa a nivell industrial, hi ha una manca de col·laboració empresarial entre Andorra i Midi-Pyrénées. En aquest sentit, s’ha posat a disposició per crear les sinèrgies necessàries, i ha convidat els empresaris a participar a la propera Fira d’Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada