malta-saboyaEl  ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i el seu homòleg a Malta, George Vella, han signat aquest dimarts el conveni per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal en matèria d’impostos sobre la renda. La signatura ha tingut lloc durant una reunió bilateral dels dos ministres que coincideixen a Nova York amb motiu de la celebració de la 71 Assemblea General de les Nacions Unides.

El tret de sortida de les negociacions es va dur a terme el setembre del 2013, durant la reunió bilateral que va mantenir el cap de Govern, Antoni Martí, amb el primer ministre de Malta, Joseph Muscat. Posteriorment, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, durant la seva visita oficial a Malata, va reiterar al ministre d’Afers Exteriors, George Vella, la predisposició d’Andorra per iniciar la negociació d’un Conveni per evitar la doble imposició i finalment l’octubre del 2014, el ministre Jordi Cinca va enviar una carta al ministre de Finances de la República de Malta, Edward Scicluna, sol·licitant formalment l’inici de negociacions d’un conveni per evitar la doble imposició entre els dos estats. El desembre del 2015 ambdós països van rubricar aquest acord.

El conveni estableix la tributació en el país de residència i la clàusula de definició de beneficiari efectiu d’acord amb els estàndards de l’OCDE. La tributació compartida també segueix el model de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic.

La signatura d’aquest conveni amb Malta dóna continuïtat a la política del Govern andorrà de tancar una xarxa d’acords de no doble imposició amb diferents estats. Els CDIs són una peça fonamental per a la diversificació de l’economia andorrana, l’atracció de capital estranger i la internacionalització de les empreses del país, alhora que representen un aval a la reforma fiscal.

Durant la seva estada a la ciutat de Nova York el ministre d’Afers Exteriors té fixades diferents reunions bilaterals. Ahir Saboya es va trobar amb el seu homòleg als Països Baixos, Bert Koenders, amb el qual va tractar la proposta de presidència d’aquest estat al Consell de Seguretat durant el període 2018-2019. També han tractat aspectes d’interès comú, en aquests sentit, ambdós ministres han contemplat la possibilitat de negociar un conveni de no doble imposició.

Aquest dimarts, Saboya s’ha trobat amb els ministres d’Exteriors de Polònia, Witold Waszczykowski i amb el seu homòleg a Noruega, Jonas Gahr, amb els quals ha avançat en les relacions bilaterals. Amb tots dos s’ha tractat l’aproximació d’Andorra a Europa i el procés d’obertura econòmica i d’homologació fiscal del Principat.

El cap de Govern, Antoni Martí, ha participat en la primera jornada de Debat General de la 71a Assemblea General de les Nacions Unides. Durant el matí, el cap de Govern ha pogut felicitar al president de la República Francesa i copríncep d’Andorra, François Hollande, per la seva intervenció en el Debat General.

Està previst que Martí assisteixi avui a la reunió de la Comissió de la Secretaria General de les Nacions Unides sobre l’Ocupació i el Creixement Econòmic Sostenible organitzat pel president de la República Francesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada