malta

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es troba de visita oficial a la República de Malta, coincidint amb la celebració del 20è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre tots dos països. Es tracta de la seva primera visita al país i la segona d’un ministre d’Afers Exteriors d’Andorra.

Durant la jornada d’ahir el ministre Saboya va mantenir diverses reunions. La primera trobada va ser amb el seu homòleg maltés, George Vella, amb qui va acordar l’inici de les negociacions per un conveni per evitar la doble imposició. També es van tractar diversos temes d’interès per als dos estats, especialment els relatius a les negociacions de l’Acord d’associació amb la Unió Europea.

Una altra de les reunions incloses a l’agenda d’ahir va ser la que va mantenir amb el ministre d’Economia, Inversions i Petita Empresa, Christian Cardona, a qui va explicar el procés d’obertura econòmica i les reformes internes realitzades durant els darrers anys a Andorra. Ambdós ministres van coincidir en destacar els processos de diversificació econòmica en què estan treballant respectivament i van identificar aquest àmbit com un dels possibles camps d’acció amb més perspectiva d’actuació amb les respectives Cambres de Comerç, per donar un impuls a les relacions bilaterals.

La jornada de treball d’ahir va continuar amb la trobada amb el vicepresident de la Cambra dels Representants, Censu Galea, i a continuació amb la presidenta de Malta, Marie-Louise Coleiro Preca. Amb ambdós mandataris van coincidir en les bones relacions existents i amb el compromís de donar un impuls en altres àrees de cooperació, com per exemple en l’àmbit econòmic i comercial, així com en l’àmbit multilateral.

La visita oficial ha continuat avui amb la reunió amb l’ambaixador Tarciso Zammir i amb l’assessor del Ministeri d’Afers Exteriors maltès, Saviour Falzon. Ambdós van ser alguns dels encarregats d’encapçalar les negociacions de Malta amb la Unió Europea que van culminar amb l’adhesió l’any 2004. La jornada ha conclòs amb la trobada amb Mario Vella, president de Malta Enterprise, l’agència nacional de desenvolupament, encarregada de la promoció de la inversió estrangera.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada