Andorra i la Seu acolliran el 3r Congrés Internacional d’Història dels Pirineus

Els dies 16,17 i 18 de juny del 2017 tindrà lloc a la Seu d’Urgell i a Andorra la Vella el III Congrés Internacional d’Història dels Pirineus impulsat pel Centre Associat de la UNED de la Seu d’Urgell, l’Institut d’Estudis Andorrans i l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, amb la col·laboració del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior d’Andorra, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Comú d’Andorra la Vella i el Bisbat d’Urgell. 

El Congrés s’organitza amb la voluntat de recuperar i donar continuïtat als dos congressos anteriors organitzats pels Centres Associats de la UNED a Cervera (1988) i Girona (1998) i té per objectiu crear un espai de reunió, debat i intercanvi d’idees que ens permeti aprofundir en la història dels Pirineus des d’una perspectiva transversal per superar el tradicional buit experimentat en la producció historiogràfica pirinenca.

Es pretèn analitzar cinc aspectes que marquen la història des Pirineus i, en consegüent es debatrà en jornades de matí i tarda sobre cinc blocs temàtics: 1) Realitats politiques i administratives en l’àmbit pirinec, 2) Producció i intercanvi en el marc d’una economia de muntanya, 3) Diversificació social de les comunitats pirinenques,4) Assentament i hàbitat en un medi complex i 5) Expressió artistica i cultural als Pirineus.

Les ponències estaran impartides per reconeguts historiadors coneixedors de la realitat dels Pirineus. Així mateix, es reservarà un espai per a la presentació de comunicacions prèvia validació del Comitè Cientific del Congrés.

En breu, totes aquelles persones interessades en assistir al Congrés o en presentar les seves comunicacions podran formalitzar la seva inscripció a partir de la pàgina Web del Congrés. El preu general d’inscripció serà de 50 € fins a l’1 d’abril de 2017 i de 100€ a partir d’aquesta data i fins al 10 de juny del 2017.

TOTES LES NOTÍCIES