Andorra i la República de Corea rubriquen un acord d’intercanvi d’informació

El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s’han reunit aquest dilluns amb el viceministre d’Afers Multilaterals i Globals i enviat especial del ministre d’Afers Exteriors de la República de Corea, Bong-Hyun Kim. La visita ha servit per rubricar un acord d’intercanvi d’informació fiscal entre el Principat i la República de Corea, de manera que totes dues delegacions han tancat el text que serà signat en els pròxims mesos i que suposarà un punt de partida fonamental per assolir un futur acord de no doble imposició (CDI) amb aquest país.

Paral·lelament, totes dues parts han mostrat la voluntat de potenciar les relacions econòmiques entre Andorra i la República de Corea, en virtut del nou marc d’obertura econòmica en què el Principat està treballant. Al mateix temps, i després de posar de manifest el gran volum de turisme a Espanya i França provinent de Corea, Martí i Saboya han coincidit amb Bong-Hyun Kim en la voluntat de potenciar de les relacions turístiques, a fi que Andorra pugui ser també destí d’una part d’aquests visitants.

D’altra banda, el Govern ha expressat el seu suport a la candidatura de la República de Corea per formar part del Consell de Seguretat de les Nacions Unides durant el període 2013-2015.

En finalitzar la trobada al despatx del cap de Govern, totes dues delegacions han dut a terme una sessió de treball en què per part andorrana han participat, a més del ministre Saboya, la directora d’Afers Multilaterals i Cooperació, Gemma Cano, la coordinadora d’Afers Bilaterals i Consulars, Maria Noguer; la tècnica d’Afers Multilaterals Júlia Stockes i la tècnica d’Afers Exteriors Elisabet Fiñana. La delegació coreana la completaven el ministre de l’Ambaixada de la República de Corea, Hee-Seog Kwon, i el representant de l’Agència de Turisme de la República de Corea, Jae-Seok Park.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.