Andorra i Islàndia acorden impulsar la cooperació bilateral

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha continuat la seva agenda de reunions bilaterals aquest dimarts amb la trobada amb el titular d’Exteriors islandès, Gudlaugur Thor Thordarson a la seu de les Nacions Unides. La ministra ha tractat diferents aspectes de la relació bilateral amb el seu homòleg al qual ha convidat a visitar Andorra oficialment.

Ubach ha compartit amb Thordarson l’agenda de negociació per a l’acord d’associació així com la situació de la Unió Europea. El ministre islandès ha mostrat la seva voluntat d’intercanviar experiències en l’àmbit de la implementació del cabal de la UE.

Andorra participa en les diferents reunions d’Alt Nivell en el marc de l’Assemblea General
La delegació andorrana, encapçalada pel cap de Govern, Antoni Martí, han assistit a l’acte d’obertura de la 73a Assemblea General de les Nacions Unides. Durant aquesta primera jornada de Debat General, han presenciat la intervenció del copríncep francès Emmanuel Macron, entre d’altres mandataris. Durant les jornades de treball, la delegació assistirà a diferents reunions d’Alt Nivell organitzades en el marc de l’Assemblea. El cap de Govern i la representant permanent d’Andorra, l’ambaixadora Elisenda Vives, assistiran avui a la reunió sobre l’Acció per a les Operacions de Manteniment de la Pau. El Principat s’ha adherit als compromisos conjunts dels Estats membres, una iniciativa amb la voluntat d’impulsar estratègies per al manteniment de la Pau i millorar la seguretat de la població mundial.

Andorra també ha participat a la reunió sobre el finançament de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, amb l’objectiu de mobilitzar les finances mundials per aquests objectius globals. Els Estats van discutir al voltant de l’acceleració de la transformació de les inversions financeres internacionals de cada país, per a alinear les polítiques econòmiques de cara al desenvolupament sostenible.