Andorra i Hungria acorden eliminar la doble imposició

Maria Ubach
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. Foto: SFG

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha informat aquest dimecres al Consell de Ministres que el passat 2 d’octubre les delegacions d’Andorra i Hongria van concloure les negociacions del conveni per eliminar la doble imposició amb relació als impostos sobre la renda i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal.

La trobada, que va ser telemàtica, va estar encapçalada pel secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i pel cap de la Divisió de Fiscalitat Internacional d’Hongria, Róbert Csabai, i va finalitzar amb la rubrica del text, posant així fi a la fase de negociació.

Amb la fi de les negociacions, Andorra i Hongria iniciaran els tràmits interns que han de permetre la signatura del text i la seva posterior aprovació per part dels parlamentaris d’ambdós Estats.

Aquest serà el 9è conveni per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal, i s’afegeix als vuit negociats anteriorment per Andorra amb Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal i Xipre i que ja estan en vigor.

Els CDI són un instrument fonamental per a la diversificació de l’economia andorrana, l’atracció de capital estranger i la internacionalització de les empreses del país, alhora que representen un aval a la reforma fiscal conduïda per Andorra durant els darrers anys

La Cimera Iberoamericana, que tindrà lloc a Andorra el 21 d’abril del 2021, serà una ocasió adient perquè Andorra pugui exposar el seu potencial econòmic i incitar a la reflexió als països de la regió, en vistes a negociar aquest tipus de conveni.

TOTES LES NOTÍCIES