El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, i el ministre francès d’Economia i Finances, Pierre Moscovici, han signat aquest dimarts a París el Conveni per evitar la doble imposició (CDI) entre els dos Estats. Igualment ha participat en l’acte el ministre delegat prop del ministeri d’Economia i Finances encarregat del Pressupost, Bernard Cazeneuve, que també ha signat el document.

L’acord, signat en els mateixos termes que el conveni rubricat a París el 4 d’abril del 2012, representa la plena homologació del sistema fiscal del Principat i l’eliminació del gravamen del 34 per cent aplicat per l’administració francesa a les societats que exporten serveis al país veí.

El Govern andorrà considera la signatura com a clau en l’estratègia de “posar Andorra en situació de competir” a més d’un incentiu per a la inversió estrangera a Andorra.

L’executiu ha volgut agrair al Govern francès la predisposició a tancar un acord històric, un acord tot just començat a negociar el desembre del 2011, que va ser rubricat l’abril de l’any passat i que ha rebut el vistiplau de la nova administració francesa sense realitzar-hi canvis. Ha remarcat igualment de manera explícita el suport i compromís del copríncep francès i president de la república francesa així com dels seus serveis.

L’acord representa una mostra de confiança per part de la República francesa, un dels principals actors internacionals i capdavantera en promoció de la transparència financera internacional. El Govern també ha destacat que França ha acceptat d’assimilar el tipus del 10 per cent en el qual es basen les lleis sobre els impostos andorrans, així com unes retencions a l’origen competitives sobre dividends, interessos i cànons.

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha considerat la signatura del primer acord per evitar la doble imposició com un avenç importantíssim en el procés d’obertura i diversificació de l’economia andorrana. També ha recordat la necessitat de continuar amb la signatura d’acords similars amb altres estats, fent referència explícita al tret de sortida de les converses amb Espanya arran de la trobada amb el ministre d’Economia i Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, dimarts passat.

També amb Portugal s’ha començat el treball preparatori i l’intercanvi de documentació dels respectius marcs fiscals per a l’inici de les converses, un procés pactat en la reunió celebrada entre el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el seu homòleg portuguès, Paulo Portas, el passat 29 de gener a Lisboa.

(Foto: SFG)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada