Andorra i França intensifiquen la seva col·laboració en la lluita contra el contraban

SFG

El ministre de Finances Jordi Cinca, i el titular d’Acció i Comptes Públics francès, Gérald Darmanin, han signat avui, en presència del cap de Govern, Antoni Martí, una carta d’intencions amb l’objectiu d’enfortir i de desenvolupar la coordinació entre els departaments respectius en matèria de cooperació transfronterera i de lluita contra el contraban.

En declaracions davant de la premsa, Gérald Darmanin i Antoni Martí han coincidit en el fet que la ferma voluntat de lluitar contra el tràfic il·lícit de tabac és una prioritat per ambdós territoris. El ministre francès ha afirmat que és molt important que els dos països signin aquest protocol de cooperació conjunta de lluita contra el contraban, sense que això representi cap ingerència en aspectes de sobirania. Ha destacat els esforços fets per Andorra els darrers anys que ha arribat a multiplicar per 10 els decomisos de tabac.

Darmanin ha manifestat que França ha augmentat el preu del tabac sensiblement per una qüestió de salut pública i que també cal atacar la venda il·legal i les xarxes criminals. El cap de Govern ha afegit que no només cal treballar per potenciar i protegir el comerç responsable, sinó que també s’ha de lluitar contra la delinqüència organitzada i el tràfic il·lícit que posa en risc la condició humana.

El ministre francès ha reiterat al suport de França en les negociacions d’Andorra per a un acord d’associació. En aquest sentit ha afirmat que “no hi ha una causa-efecte entre aquestes negociacions i la visita d’avui ni amb la fiscalitat del tabac, ja que aquesta és una matèria de sobirania nacional per Andorra, per França i per tots els països d’Europa”.

Antoni Martí ha volgut puntualitzar que França és un dels principals aliats d’Andorra en les negociacions amb Europa i ha posat en relleu les bones relacions històriques i col·laboratives entre els dos països.

El document signat avui reflecteix la voluntat d’ambdues parts de col·laborar en la lluita contra el contraban treballant coordinadament en les operacions de controls, vigilància i troballes i establint un canal directe de transmissió d’informació. La conclusió i el contingut d’aquest protocol es comunicarà, en el termini de dos mesos, als departaments competents d’ambdues parts perquè puguin assolir els objectius en el context de les relacions mútues.

Aquesta carta d’intencions s’emmarca en l’Acord entre el Govern del Principat d’Andorra i el Govern de la República Francesa sobre la cooperació transfronterera en matèria policial i de duanes que entrarà en vigor el pròxim 1 d’abril. Ambdues delegacions han acordat mantenir pròximes reunions en l’àmbit tècnic per establir els mecanismes de treball.

1 comentari

  1. I França estudia de fer entrar el trafic de droga dintre del seu PIB
    Waooo que be !!!!!

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES