La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i l’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, han encapçalat la primera reunió del grup de treball per definir un full de ruta de col·laboració entre Andorra i França en matèria de canvi climàtic. Aquesta ha estat la primera trobada fruit de l’acord d’intencions signat amb el secretari d’Estat de Transició ecològica i solidària de França, Sébastien Lecornu, del passat mes de juliol.

La delegació francesa que ha participat a la reunió d’avui ha estat formada pel cap de l’oficina de Xarxes de transport i distribució del Ministeri de Transició ecològica i solidària de França, Nicolas Clausset; i per Sébastien Greninger, de la direcció regional de Medi Ambient, desenvolupament i habitatge. Per part andorrana hi ha participat el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, el director general de FEDA, Albert Moles, el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, i el tècnic d’Afers Bilaterals i Consulars, Guillem Kallis.

La trobada ha estat una primera reunió de treball per començar a definir els projectes concrets en matèria d’energia i de canvi climàtic en què hi pot haver col•laboració francesa. Així, s’ha començat a definir el pla d’acció que faciliti la implicació de les empreses franceses en el desenvolupament de projectes energètics per tal d’aprofitar el coneixement i l’experiència del sector energètic francès.

Entre d’altres qüestions, ja s’ha definit un calendari de reunions del grup de treball per avançar en la definició del full de ruta. A més, s’ha previst una jornada que tindrà lloc a Tolosa on representants d’empreses franceses i andorranes participaran en diferents tallers i compartiran experiències i coneixements a l’entorn de l’energia fotovoltaica i l’eòlica, la innovació i l’eficiència energètica en l’edificació.

La col•laboració en matèria d’energia entre ambdós països es va iniciar fa dos anys i es va enfortir en la reunió entre la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el secretari d’Estat de Transició ecològica i solidària de França, Sébastien Lecornu, del passat mes de juliol, on es va acordar la creació d’aquesta comissió.

Els membres del grup de treball definiran el camí a seguir i també projectes concrets que es podran desenvolupar de manera conjunta a Andorra amb la col•laboració de França en matèria d’energia i canvi climàtic.

En la reunió s’ha posat en valor l’aprovació per part del Consell General, aquest dijous, de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic amb el suport de tots els grups parlamentaris. Aquesta llei, que regula un nou model energètic més sostenible, amb major producció energètica nacional i un gran pes de les energies renovables, i que incorpora mesures de lluita contra el canvi climàtic, posa les bases per al treball de la comissió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada