La  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, s’han reunit, aquest dimarts, amb el president del pol de competitivitat de Desenvolupament de les Energies Renovables en la Construcció i la Indústria (D.E.R.B.I.), André Joffre, a Odeillo, França. Durant la visita s’han explorat noves vies de col·laboració en matèria d’energies renovables, que es podran concretar en els propers mesos.

Els ministres, acompanyats pel director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, l’ambaixadora d’Andorra a França, Cristina Rodriguez, i l’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero, han participat en una primera reunió centrada en els pols de competitivitat d’energies renovables dels dos territoris, amb el president del pol de competitivitat DERBI i amb el director general del pol, Gilles Charier.

En aquesta primera reunió ambdues delegacions han exposat les polítiques energètiques dels territoris, per constatar una visió compartida i uns objectius similars en matèria d’energies renovables, que permeten avançar en futures col·laboracions i compartir coneixements.

Posteriorment, la delegació ha participat en una segona trobada en la qual s’han tractat qüestions sobre la cooperació en ensenyament, recerca i formació relacionats amb l’energia. Aquesta reunió ha comptat també amb el vicepresident de Recerca de la Universitat de Perpinyà, Xavier Py, i amb el director de la formació d’enginyer Sup’EnR, Regis Olivés, que han presentat el màster europeu en energies renovables i el primer i únic títol d’enginyer especialitzat amb energies renovables.

Després de les reunions, la delegació andorrana ha realitzat una visita al laboratori de recerca Promes.

La reunió d’aquest dimarts és fruit de la trobada entre el cap de Govern, Antoni Martí, i el prefecte del Departament dels Pirineus Orientals, Philippe Vignes, del 6 de febrer, en la qual també va participar el president del pol DERBI i es va constatar la possibilitat d’establir col·laboracions en aquest àmbit.

Arrel de la jornada d’aquest dimarts, ja s’han concretat futures reunions entre ambdues parts que permetran continuar estrenyent lligams en les matèries tractades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada