El  ministre de Salut, Carles Álvarez, s’ha reunit avui a Madrid amb la ministra espanyola de Salut i Afers Socials, Dolors Montserrat. En el marc d’aquesta trobada, s’ha signat el Memorandum d’entesa entre el ministeri de Salut i l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) relatiu a la cooperació en matèria de medicaments, productes sanitaris i cosmètics.

La signatura ha anat a càrrec del secretari d’Estat, Joan León, i de la directora de l’AEMPS, Belén Crespo. Els objectius d’aquest Memoràndum són facilitar els intercanvis comercials de medicaments, productes sanitaris i productes cosmètics entre Andorra i Espanya; cooperar en les normes de correcta fabricació de medicaments i cosmètics; i promoure el desenvolupament d’activitats de col·laboració y assessorament d’experts de l’AEMPS per al desenvolupament normatiu i l’evolució de medicaments de teràpia avançada i cosmètics a Andorra.

Aquest Memorandum d’entesa recull en particular el compromís que representa l’acord aconseguit sobre els següents aspectes: facilitar els tràmits duaners per a les possibles devolucions i establir procediments d’agilitació en les importacions i les exportacions.

També es reconeix la importància d’establir mecanismes que contribueixin al desenvolupament i enfortiment del marc de cooperació bilateral, així com la execució de projectes i activitats que tinguin efectiva incidència en l’avenç del sector dels medicaments, dels productes sanitaris i els cosmètics, reforçant la protecció de la població.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada