saboya

El ministre de d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya i el secretari d’Estat d’Afers Europeus del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, han mantingut una reunió de treball aquest divendres a la seu del Ministeri d’Afers Exteriors a Madrid.

El ministre Saboya i el secretari d’Estat han destacat l’excel·lent moment pel que passen les relacions bilaterals. L’entrevista s’ha centrat en l’anàlisi de la negociació de l’acord d’associació entre Andorra i la UE. El ministre Saboya ha explicat Méndez de Vigo que l’inici de les negociacions amb la UE s’inscriu en la continuïtat de l’important procés d’obertura que Andorra ha realitzat durant el passat mandat, i ha reafirmat la voluntat política del Govern d’assolir l’accés al mercat interior tenint en compte les particularitats d’Andorra, tal com preveu el propi tractat de Lisboa.            

El secretari d’Estat d’Afers Europeus ha reiterat la expressió de suport d’Espanya per tal que les negociacions de l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea puguin avançar en aquest sentit de la millor manera.

Donant continuïtat al memoràndum de consultes signat entre President del Govern Espanyol, Mariano Rajoy, i el Cap  de Govern d’Andorra, Antoni Martí, durant la recent visita oficial a Andorra, el ministre Saboya ha convidat al Secretari d’Estat espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, a visitar Andorra.

Seguidament el ministre Saboya s’ha entrevistat amb el secretari d’Estat d’Economia espanyol, Íñigo Fernández de Mesa. El ministre ha informat de la situació de l’afer BPA posant en relleu que és indispensable seguir en el camí de la transparència financera internacional, i ha destacat la importància de la incorporació de la legislació en matèria de lluita contra el blanqueig en el marc de la implementació de l’Acord Monetari. Així mateix ha comentat el nou marc legal en matèria de resolució d’entitats bancàries, i ha expressat el desig de les autoritats andorranes de comptar amb la presència d’experts espanyols en el sí de la nova Agencia de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada