eslovaquiaEl ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha clos aquest dimecres una visita oficial de dos dies a la República d’Eslovàquia. En el marc d’aquesta visita, Saboya ha mantingut reunions amb el primer ministre i ministre d’Afers Exteriors i Europeus de la República d’Eslovàquia, Miroslav Lajcak; el ministre de Finances, Peter Kazimir; i el secretari d’Estat pel Transport, la Construcció i el Desenvolupament Regional, Frantisek Palko.

L’encontre amb el primer ministre eslovac s’han concentrat en l’apropament d’Andorra a la Unió Europea, en particular l’accés del Principat al mercat interior de la UE i del respecte a les especificitats com reconeix el Tractat de Lisboa. En aquest context, Lajack ha felicitat a Andorra per les reformes iniciades en matèria econòmica i fiscal i ha manifestat el seu suport per a la finalització del mandat de la Comissió Europea per negociar el futur acord d’associació entre la Unió Europea i Andorra, Mònaco i San Marino.
 
En la trobada s’han abordat també temes de política internacional relacionats amb l’evolució de la crisi a Ucraïna i s’ha acollit molt positivament la recent signatura d’Andorra i Eslovàquia el passat 2 de juny del nou Protocol de cooperació en matèria d’adopcions internacional. Aquesta acord millora i amplia l’anterior, del 2008, agilitzant així el procés  d’adopció d’infants eslovacs a les famílies andorranes.

En la reunió amb el ministre de Finances, s’ha rubricat  l’acord d’intercanvi d’informació fiscal (TIEA). La trobada suposa el primer pas per iniciar converses amb l’objectiu de negociar un futur conveni de doble imposició entre Andorra i Eslovàquia.

D’altra banda, el Ministre Saboya i el secretari d’Estat pel Transport, han abordat temes relatius a intensificar la cooperació en matèria turística mitjançant  la possibilitat de signar un protocol d’entesa en turisme i de dur a terme projectes conjunts. S’ha examinat també la dimensió econòmica de les relacions entre Andorra i Eslovàquia i les possibilitats que ofereixen els dos països en matèria d’inversió estrangera.

El ministre Saboya ha estat també rebut per l’alcalde de Bratislava, Milan Ftacnik, al Palau Primatial, seu de l’ajuntament de la ciutat. La visita ha posat de relleu la predisposició d’avançar en matèries d’interès comunes i ha deixat palès les excel·lents relacions que mantenen els dos estats.

(Foto: S.F.G.)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada