emirats-arabsEl ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i l’ambaixadora dels Emirats Àrabs Units a Espanya i Andorra, Hissa Abdulla Ahmed Al Otaiba, han signat aquest dijous a Madrid dos memoràndums de cooperació bilateral en seguiment de la missió diplomàtica i comercial de l’abril del 2012.

Es tracta d’un protocol relatiu a consultes i d’un memoràndum d’entesa en matèria turística. L’acord relatiu a consultes estableix els mecanismes de diàleg entre els dos estats tant a nivell de ministres com d’alts càrrecs dels ministeris d’Exteriors en qüestions com aspectes polítics i econòmics, de seguretat internacional, de col·laboració en organismes i fòrums internacionals i de cooperació en àmbits com el comerç, la ciència i la cultura.

L’acord en matèria turística servirà per promoure i enfortir les relacions amistoses entre els dos països en benefici del desenvolupament de la cooperació bilateral en l’àmbit del turisme.

Concretament, Andorra i els Emirats Àrabs Units procuraran facilitar l’intercanvi turístic entre ambdós països i han encoratjat la cooperació entre les seves agències de viatge, així com altres empreses i organitzacions que operin en l’àmbit del turisme.

Aquesta cooperació es farà també amb una promoció turística mútua mitjançant l’intercanvi d’informació, publicitat i altres materials promocionals, amb la finalitat de fer conèixer millor al públic de cada país, així com les atraccions turístiques, amb l’objectiu d’incrementar l’intercanvi turístic bilateral. Un altre aspecte contemplat en el conveni és el desenvolupament del turisme sostenible.

Finalment, l’acord estableix l’objectiu d’un intercanvi en relació a la informació i documentació en l’àmbit del turisme i de la formació i dels estudis d’hostaleria, creant les condicions necessàries i tenint en compte qualsevol tipus de col·laboració en aquest àmbit, inclosos els estatges i l’intercanvi d’estudiants, professors i experts de les respectives escoles de professions turístiques, com també l’organització de seminaris i tallers per als agents i professionals del turisme.

La signatura dels acords es va efectuar en un acte solemne que va comptar amb la presència dels ambaixadors a l’Aràbia Saudita, Qatar, Turquia, Kuwait, Algèria, Palestina, Sudan, Egipte, Índia, Sud-àfrica, Turquia. Sèrbia, Hongria, i el Nunci de la Santa Seu. També van ser-hi presents representants d’altres legacions diplomàtiques com Omán, Adzerbadjan,o Bòsnia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada