Andorra i Austràlia coincideixen en la necessitat d’incrementar els intercanvis econòmics

El cap de Govern, Antoni Martí, i el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, han rebut aquest dimarts el viceministre d’Afers Exteriors australià, Richard Marles. La trobada, que s’ha celebrat al despatx del cap de Govern, ha servit per analitzar diverses qüestions d’interès bilateral. Es tracta de la primera visita d’un representant governamental d’Austràlia a Andorra.

 Martí ha subratllat les excel·lent relacions entre els dos estats, fent referència explícita a l’Acord d’intercanvi d’informació fiscal, signat el setembre del 2011 a Nova York i que ha completat el seu tràmit parlamentari amb la ratificació per unanimitat al Consell General el passat 15 de març.

El cap de Govern ha informat els representants australians del procés d’obertura econòmica i de les reformes legislatives que es duen a terme amb aquest objectiu. Les dues parts han coincidit que cal donar un impuls als intercanvis econòmics i comercials. En aquest sentit, el cap de Govern ha manifestat la voluntat de l’executiu andorrà d’iniciar converses per a concloure un acord de no doble imposició.

Posteriorment les dues delegacions han realitzat una sessió de treball a la sala de reunions del Govern. Han acompanyat Marles, l’ambaixadora a Andorra, Zorica McCarthy; el sostdirector general per Europa del Nord, de l’est i del Sud, Paul Wyler; l’assessora al gabinet del ministre adjunt, Jo Woodbury, i la segona secretària de l’ambaixada, Kristie Barrow. Per la seva banda, el ministre Saboya ha comptat amb el suport de la coordinadora d’Afers Bilaterals i Consulars, Maria Noguer, i del tècnic d’Afers Exteriors, Jeroni Estopiñan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.