Andorra, França i Espanya dipositen la candidatura de les festes del solstici d’estiu als Pirineus a la Unesco

unescoL’ambaixadora Delegada Permanent d’Andorra a la UNESCO, Maria Ubach, acompanyada dels seus homòlegs de França i Espanya, Philippe Lalliot i Juan Manuel de Barandica y Luxán, respectivament, ha dipositat aquest divendres el dossier de candidatura multinacional de “Les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus” a la secretària de la Convenció del Patrimoni Immaterial de la UNESCO. A l’acte, que ha tingut lloc a París, també ha participat el sots director general de les Relacions Exteriors i de la Informacio al Public de la UNESCO, Eric Falt, i el coordinador de la candidatura multinacional, Joan Reguant.

Les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus constitueixen un factor d’enriquiment de la diversitat cultural mundial. Amb el dipòsit d’aquest dossier, aquest patrimoni fràgil inicia un camí que es conclourà al novembre del 2015, amb l’avaluació de la seva inscripció a la Llista representativa pel Comitè del Patrimoni Immaterial.

Aquest dijous 27 de març, el Consejo de Patrimonio reunit a Plasencia i la Commission du Patrimoine a París han aprovat definitivament l’adhesió a la candidatura encapçalada pel Principat d’Andorra. El dossier resulta del treball de les associacions i institucions que mantenen les festes vives a ambdues vessants dels Pirineus.

Els diferents agents que han presentat aquest projecte coincideixen en assenyalar que les festes del foc són una tradició comuna heretada dels nostres avantpassats que s’ha de trametre als nostres descendents.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.