La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el secretari d’Estat de Transició ecològica i solidària de França, Sébastien Lecornu, han signat una declaració d’intencions per enfortir la cooperació entre ambdós països en matèria de canvi climàtic. La signatura ha tingut lloc en el marc de la visita oficial del secretari d’Estat francès a Andorra, que ha estat rebut pel cap de Govern, Antoni Martí.

Calvó i Lecornu han posat de relleu les bones relacions entre ambdós països i la col·laboració que ja s’ha iniciat en matèria de canvi climàtic. No obstant això, i tenint en compte el lideratge de la República Francesa en la lluita contra el canvi climàtic i la gran implicació del Principat d’Andorra en aquesta matèria, s’ha volgut enfortir la cooperació. Així, la declaració d’intencions preveu un full de ruta al servei d’un desenvolupament sostenible compartint experiències, punts de vista i bones pràctiques entre ambdues parts.

En aquest sentit, Lecornu ha remarcat els grans coneixements de les empreses franceses en l’àmbit de la transició energètica i ha assegurat que estan al servei d’Andorra per ajudar en aquest procés. Així mateix, ha assenyalat que les empreses franceses poden aportar dues qualitats: les tecnologies més avançades i alhora la capacitat de fer inversions.

Per la seva banda, la ministra ha explicat que Andorra ja es beneficia de l’experiència francesa en matèria d’energia, i que l’enfortiment de les relacions en aquest àmbit permetrà desenvolupar projectes molt importants per a Andorra. D’una banda, Calvó ha assenyalat que el Pla sectorial d’infraestructures energètiques que va aprovar el Govern contempla les grans infraestructures, i en aquest àmbit es podrà comptar amb l’experiència de grans empreses franceses, i de l’altra ha indicat que també es preveu el desenvolupament de l’energia solar al sector privat amb instal·lacions més petites i que en aquest camp també es podrà reforçar el suport del país veí.

A més, la declaració d’intencions també preveu la creació d’una comissió de seguiment que s’encarregarà de preparar el full de ruta i vetllar perquè es respectin els objectius definits. Calvó i Lecornu han assegurat que aquesta comissió permetrà identificar projectes concrets en un termini de sis mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada