Andorra formarà part del CLAD i del seu consell

Andorra participarà en el Consell executiu del Centre Llatinoamericà d’Administració per al Desenvolupament (CLAD), després de l’aprovació per part del consell de ministres d’aquest dimecres. Tal com ha confirmat el Govern a través d’un comunicat, un cop aquest organisme internacional hagi formalitzat la participació d’Andorra com a membre de ple dret, es procedirà a la seva adhesió formal. La ministra de Funció Pública i Reforma Administrativa, Eva Descarrega, ha mantingut aquest dijous al vespre una reunió amb el secretari general del CLAD, Francisco Velázquez, al qual li ha fet saber la voluntat perquè el Principat passi a formar part d’aquest organisme i del seu consell.

Així mateix, Velázquez ha ofert la seva col·laboració a la directora d’Afers Multilaterals del ministeri d’Afers Exteriors, Gemma Cano, per organitzar la reunió ministerial sobre funció pública i reforma de l’administració en el marc de la Cimera Iberoamericana 2020. D’altra banda, aprofitant aquesta visita, Velázquez oferirà aquest divendres la conferència ‘Cap a una administració pública innovadora’ a les 10 hores.

El CLAD és l’organisme internacional intergovernamental de referència en matèria de funció pública a l’espai iberoamericà i està integrat per 21 països, entre els quals hi ha Espanya i Portugal.

 

Aprovat un acord amb Colòmbia

D’altra banda, el consell de ministres també va aprovar la signatura d’un acord interinstitucional entre el ministeri de Funció Pública i el departament de Funció Pública de la República de Colòmbia. Descarrega ha exposat al Govern aquesta proposta de col·laboració que té per objectiu la realització d’accions conjunts en diferents àmbits de la funció pública com són, entre d’altres, la gestió del coneixement i la innovació, la qualitat de l’atenció al ciutadà o el treball públic.

TOTES LES NOTÍCIES