La secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, ha exposat les polítiques d’ocupació que el Govern ha posat en marxa al Principat, en especial, les referents a la inclusió laboral, adreçades a col·lectius vulnerables, davant els participants de la 10a Conferència Iberoamericana de Ministres de Treball, Ocupació i Seguretat Social, que se celebra a La Antingua, Guatemala.

En la seva intervenció emmarcada a la conferència “Generar treball decent, inclusiu i sostenible”, Ester Fenoll ha explicat que aquestes polítiques segueixen les línies marcades pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (ODS) en concret el número 8 de l’agenda 2030. En aquest sentit, la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació ha reiterat el compromís d’Andorra d’acomplir els 17 ODS, focalitzant l’acció en l’assoliment d’un mercat laboral que també doni resposta als col·lectius més necessitats.

Durant la seva intervenció, Ester Fenoll, també ha narrat quins són els diferents programes d’ocupació, i de formació sociolaboral actualment en vigència a Andorra, entre ells, la Xarxa d’empreses inclusives, i la prestació per desocupació involuntària, entre altres punts.

La secretària d’Estat signarà la declaració conjunta dels responsables d’Ocupació i Seguretat Social de la comunitat iberoamericana, amb el compromís d’impulsar i promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva iel treball digne per a tothom tal com es fixa en els objectius de l’Agenda 2030.

La conferència Iberoamericana de ministres de Treball i Seguretat Social s’emmarca en la Cimera Iberoamericana de caps d’estat i de Govern, que tindrà lloc el mes vinent de novembre a Guatemala.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada