La delegació andorrana desplaçada a la 22a reunió de la Conferència de les Parts COP22 que se celebra a Marràqueix, ha exposat aquest dijous les conclusions de l’informe BUR1, que recull la situació nacional pel que fa a les emissions de gasos d’efecte hivernacle. El cap de l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha exposat davant els diferents països representats el contingut d’aquest document que aporta informació en relació a l’inventari d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i les accions que s’estan duent a terme per a mitigar aquestes emissions.

Andorra va sotmetre al Secretariat del conveni marc de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (CMNUCC) el seu primer BUR al desembre del 2014. Aquest va ser el primer exercici de comunicació d’Andorra en aquest àmbit desprès de la seva adhesió a aquest organisme internacional l’any 2011. Els Estats parts van acordar que els BUR s’han de sotmetre a un procés d’anàlisi i consulta internacional. Aquest procés es divideix en dues fases, una primera, efectuada per un grup d’experts tècnics, a la qual el BUR1 d’Andorra es va sotmetre satisfactòriament durant el 2015. La segona part és la que s’ha dut a terme avui a Marràqueix, on el resultat l’informe exposat per d’Andorra ha generat un intercanvi d’experiències amb la resta de països participants, els quals han pogut qüestionar i analitzar el document. D’aquesta manera, les diferents Parts reunides han pogut conèixer de primera mà el diagnòstic d’emissió de gasos d’efecte hivernacle i les polítiques impulsades des del Govern d’Andorra, així com les expectatives marcades en relació al canvi climàtic.

Està previst que la ministra Calvó faci la seva intervenció la setmana entrant, en el plenari d’alt nivell previst pels dies 15 i 16 de novembre. Andorra expressarà el seu compromís internacional a favor de l’acció climàtica. La COP22 se celebrarà fins al 18 de novembre, a Marroc, país que ha assumit la presidència desprès de França, amb l’objectiu d’orientar els esforços dels països per lluitar contra el canvi climàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada