El secretari d’Estat de Salut, Joan León, participa a la 68a sessió del Comitè regional europeu de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que a partir d’avui i fins el pròxim dijous se celebra a Roma.

La trobada agrupa autoritats responsables de la Salut de 53 països d’Europa, així com representants d’organitzacions i de la societat civil.

En la seva intervenció, avui, durant la Sessió Plenària, Joan León ha exposat el projecte “Una veu conjunta, un missatge conjunt” en el marc de la Xarxa d’informació Sanitària que integra vuit petits països de la regió europea de l’OMS (Islàndia, Malta, Mònaco, Sant Marino, Montenegro, Luxemburg, Xipre i Andorra). Aquest missatge ha estat consensuat pels vuits països membres d’aquesta xarxa a partir de la proposta “A common Voice, a common message” feta per Andorra durant la darrera reunió d’Alt Nivell que va tenir lloc a Reykjavik, (Islàndia) els passats 26 i 27 de Juny.

Aquesta iniciativa és un primer pas perquè els Estats petits europeus puguin planificar i emprendre accions conjuntes en l’àmbit de la salut, que es vulguin aplicar als seus respectius països. Així mateix, es vol tenir una única veu en les organitzacions internacionals de la salut. Juntament amb el secretari d’Estat, participa a aquesta trobada el Coordinador Nacional amb l’OMS, Josep Romagosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada