Amb motiu de la celebració, ahir, del Dia Internacional de les Muntanyes, la seu de les Nacions Unides a Nova York va acollir un acte amb el títol “Fent front al canvi climàtic i promoure la resiliència de les comunitats rurals i muntanyenques”.

L’esdeveniment ha estat organitzat per la República de Kirguizistan amb el suport de la Missió permanent d’Andorra a les Nacions Unides, d’Àustria, Canadà, i la FAO i UNDP (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament).

En l’acte, el director del Departament d’Agricultura, Landry Riba, ha exposat els treballs d’adaptació dels sectors agrícola i ramader del Principat al canvi climàtic. En la seva exposició Riba ha posat de relleu la necessitat d’utilitzar metodologies de treball que integrin els diferents factors que impacten sobre el sector primari, amb l’objectiu d’aconseguir un sector més resilient i preparat per encarar els reptes futurs amb garanties de continuïtat.

Els participants a la jornada han remarcat la importància de la cooperació, amb un èmfasi especial en la cooperació regional i en la creació d’aliances entre els actors públics i privats involucrats en el desenvolupament de les zones de muntanya per fomentar una millor difusió dels coneixements tècnics i de les experiències d’èxit.
Així mateix, s’ha posat de manifest la importància dels ecosistemes de muntanya per la seva contribució en la regulació de fenòmens naturals que poden afectar les zones de plana (prevenció d’aiguats o esllavissades per exemple). Finalment s’ha reconegut que les comunitats de muntanya salvaguarden una sèrie de valors culturals que inclouen els coneixements (coneixements i tècniques), i la conservació de productes i varietats agràries úniques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada