Andorra estrenarà el proper 5 de setembre, i de manera simultània amb Catalunya, el País Basc i València, la producció “L’endemà”, d’Isona Passola. El film, que explica com seria una Catalunya independent, es va finançar a través de crowdfunding, amb la participació de més de 8.000 mecenes. El film es projectarà a cinemes illa Carlemany.

La pel·lícula, amb guió d’Isona Passola, David Cirici i Lluís Reales, realitzada per Hug Cirici, amb música d’Albert Guinovart i direcció d’Isona Passola, compta amb experts d’àmbit nacional: economistes com Xavier Sala-i-Martín, Germà Bel o Guillem López Casasnovas; sociòlegs com Salvador Cardús; polítics com Graham Watson, Antoni Comín, Raül Romeva, Maria Badia o Ramon Tremosa; així com representants del món de la cultura, la justícia, i mitjans de comunicació que ofereixen arguments per al procés sobiranista de Catalunya, exposant com hauria de ser un país nou radicalment democràtic.

Sinopsi

El dret a decidir és un fet. Però decidim fer què?
 Com ha de ser el nou Estat de Catalunya?
 I com es pot relacionar amb Espanya d’igual a igual?

La pel·lícula comença amb la convocatòria d’un càsting per seleccionar els protagonistes de “L’ENDEMÀ”. El càsting es fa en una fàbrica del Poblenou. Els seleccionats: el Pep, l’Andreu, la Carla i  la Sílvia, que vehicularan les situacions dramatitzades del guió. Els joves assumeixen la responsabilitat de fer preguntes. Parlen entre ells. Miren de resumir les opcions que hi ha. Els sembla que quedar-se igual és una mica perillós, perquè si hi ha tanta gent que vol canviar les coses, les tensions continuaran. En aquest punt arrenca el documental.

Pel plató –la nau industrial que és un espai metafòric on es construeix el nou país- hi passa tothom. La fàbrica esdevé un espai de pensaments i emocions on es tracten les qüestions que preocupen els catalans: l’atur, la regeneració democràtica, la justícia, el manteniment de l’estat del benestar, el futur de les llengües i les cultures en el nou Estat, les infraestructures…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada