El Dia Mundial de la Infància -que se celebra cada 20 de novembre- és un dia d’acció mundial “per als nens, pels nens” dedicat als milions d’infants que no poder anar a l’ escola i que estan desprotegits i desarrelats. UNICEF i Unicef Andorra conviden el públic a connectar-se a Internet i a signar una petició mundial en la qual es demana als dirigents que es comprometin a fer realitat els drets de tots els nens d’avui i de les generacions futures, de manera que tots ells puguin anar al escola fora de perill, i desenvolupar d’aquesta manera tot el seu potencial.

Com a part d’aquest dia, UNICEF ha demanat als seus seguidors, amics, col·laboradors,… que avui més que mai alcin la seva veu en solidaritat amb els infants més desfavorits i vulnerables i que ajudin a “aconseguir que el món es pinti de blau”, fent o vestint alguna peça blava a l’escola, als carrers, als mitjans de comunicació, o en els camps d’esports i compartir-ho amb el hashtag #GoBlue.

Per celebrar aquest esdeveniment anual, diverses estrelles i líders del món de l’espectacle, de govern, de l’esport i del sector empresarial s’han unit en suport als drets dels nens, i aquests últims “assumiran” funcions d’alt nivell per a posar en relleu qüestions que són importants per a ells i elles. En la nota de premsa adjunta trobareu informació sobre algunes d’aquestes accions des d’Austràlia fins a l’Argentina.

Andorra també s’ha pintat de blau. Des de bon matí diferents personalitats, ambaixadors d’Unicef, consellers generals, entitats, empreses, escoles, clubs,… han compartit a les seves xarxes els seus desitjos per a la infància i el seu compromís amb ella, sempre amb el color blau de protagonista. Algunes a destacar:

  • Comú d’Andorra la Vella: les seves xarxes s’han pintat de blau i les escoles bressol de la parròquia han fet activitats amb els nens pintant murals, globus, … de color blau.
  • Caldea: Taller de pintar cares de superherois blaus celebrant-ho a la piscina central.
  • Comú d’Encamp: infants del punt jove tots vestits de blau.
  • Andorra Telecom: perfils a xarxes de color blau.
  • Comú de Sant Julià de Lòria: constitució del Consell d’Infants 2018-2019 i tots els consellers i convidats vestits de blau.
  • Escola francesa d’Ordino: tots els nens vestits de blau i venda de pastissos de color blau
  • Radio i Televisió d’Andorra: logotips a xarxes de color blau, mosca amb #GoBlue durant tot el dia i els seus presentadors vestit de blau.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada