Andorra és l’escenari de la primera prova pilot d’Europa d’un vehicle autònom per a zones de vianants

mit-vehicle

El  Massachussets Institute of Tecnology (MIT) ha triat Andorra per fer la primera prova pilot a Europa d’un prototip de vehicle autònom que té per objecte resoldre problemes de mobilitat a les zones de vianants. L’escenari escollit ha estat la plaça Coprínceps, on s’hi ha aplegat una nombrosa representació de la fundació ActuaTech i del Govern, així com el cònsol general d’Estats Units, Marcos Mandojana.

Luis Alonso, coordinador del projecte entre el MIT i Andorra, ha explicat que es tracta d’un vehicle a escala humana que pot transportar persones amb mobilitat reduida i també pot portar productes del magatzem a les botigues, per descongestionar un carrer de vianants dels vehicles de càrrega i descàrrega. Alonso ha destacat la importància de fer la prova al carrer i davant de la gent amb l’objectiu d’evitar “que els ciutadans pensin que els ordinadors no creixen dels arbres i puguin veure els problemes que sorgeixen quan es testeja un producte”.

De la seva banda, el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, han assenyalat que l’objectiu és que en un futur aquesta tecnologia pugui ser una realitat a Andorra amb algun tipus d’utilitat turística.

(Seguirà ampliació)

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES