Andorra entrarà a formar part de l’Europol si s’aprova l’acord d’associació amb la UE

El despatx central de la Policia
Despatx Central de la Policia. Foto: Arxiu

El Govern va tancar el setembre un acord de treball amb Europol que permetrà augmentar la col·laboració en matèria de seguretat policial. En el moment que s’aprovi l’acord d’associació amb la Unió Europea, Andorra entrarà a formar part d’aquesta agència europea.

Feia anys que Andorra buscava tancar un acord de col·laboració amb Europol, l’agència de cooperació policial entre els països de la Unió Europa. L’entesa es va rubricar el mes passat i permetrà introduir un sistema segur per a l’intercanvi d’informació entre les parts. A llarg termini, si l’acord d’associació tira endavant, Andorra farà un pas més i entrarà com a membre de ple dret en l’àmbit policial europeu.

El cap de l’Oficina de Cooperació Internacional de la Policia, Robert Guirao, ha explicat que “si Andorra entra a formar part de la Unió Europea a través de l’acord d’associació, aleshores sí que podem ser plenament membres d’Europol i podrem treballar com tots els països membres”. Un fet que, segons Guirao, permetrà fer intercanvis importants.

Aquest canal de comunicació directa incrementarà la velocitat d’acció de la Policia i simplificarà les gestions en temes tan importants com la lluita contra el crim organitzat transnacional, el blanqueig de diners, el terrorisme i el cibercrim.

Amb l’acord actual, Andorra pot considerar fins i tot enviar un oficial d’enllaç a la seu d’Europol, als Països Baixos.

TOTES LES NOTÍCIES