obesitat 1

Andorra és el país europeu amb més casos de sobrepès i obesitat entre la població adulta. Així ho reflecteix l´informe anual de salut a Europa, que situa el nostre país com a capdavanter en nombre d’habitants que tenen un índex de massa corporal superior a 30. En aquest cas, 3 de cada 10 habitants, segons l’informe, són obesos, una xifra molt superior en el cas de persones amb sobrepès, en què la dada creix fins als 7 de cada 10 andorrans.

El gràfic, que situa Andorra en el primer lloc de persones amb obesitat, és a dir, amb un índex de massa corporal igual o per sobre del 30. Turquia i el Regne Unit tanquen el top 3 d’obesos. Pel que fa a persones amb sobrepès, amb un índex entre el 25 i el 30, el nostre país també se situa a la primera posició per davant de Turquia i Malta.

Aquesta classificació realitzada per l’OMS es basa en l’índex de massa corporal, un valor que mesura la corpulència de les persones a partir de la seva alçada i la talla. El gràfic inclou els 53 països membres, entre els quals destaquen altres petits estats com: Malta, San Marino o Luxemburg, entre altres.

Les últimes dades de l’informe també recullen altres aspectes relacionats amb la salut, com ara els 11 litres d’alcohol consumits per persona i per any. A més, l’OMS també destaca que el 59% de la població pateix sobrepès o obesitat o que el 30% de la població és fumadora.

Aquest és l’enllaç per consultar l’informe anual de Salut a Europa de l’OMS: http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0010/284752/EHR_High_FR_WEB.pdf?ua=1 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada