Andorra donarà suport a la candidatura de Portugal al Consell de Drets Humans

El Govern ha donat el seu vist-i-plau al suport d’Andorra a la candidatura presentada per Portugal al Consell de Drets Humans pel període 2015-2017. Portugal havia presentat el febrer del 2011 la seva candidatura per aquestes eleccions, que tindran lloc al novembre del 2014 i a través de les quals s’elegiran els membres del període 2015-2017.

Aquell any s’hauran de cobrir dues vacants corresponents a països del Grup Regional d’Europa Occidental i Antres Estats (WEOG). Portugal havia realitzat nombroses demandes de suport a Andorra per aquesta candidatura, mentre que en matèria de drets humans Portugal ha adoptat els principals instruments de Drets Humans de les Nacions Unides i del Consell d’Europa, a més de ser part de l’Estatut de Roma.

L’assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el 15 de març del 2006 La resolució per la qual es va crear el Consell de Drets Humans, òrgan que va substituir a la Comissió de Drets Humans i que és el principal fòrum de drets humans de l’organització. Els membres  són elegits per una durada de tres anys i amb dret a un segon mandat. Cada any se celebren eleccions per renovar una tercera part dels membres del Consell.

Text i foto: Govern d’Andorra

1 comentari

Comments are closed.