En els propers nou mesos Andorra Telecom desplegarà la infraestructura necessària perquè els principals llocs d’afluència turística disposin d’una xarxa wi-fi gratuïta. La xarxa permetrà als visitants consultar mitjançant el mòbil aplicacions relacionades amb el comerç i el turisme. Aquesta connexió, que permetrà un accés ràpid a les aplicacions -que s’aniran creant al llarg dels propers mesos-, serà més lenta per a la navegació per Internet. El turista que vulgui més velocitat per a la navegació haurà de pagar un cost que oscil·larà entre els 3 o 4 euros diaris. L’objectiu és que en la propera temporada d’hivern la xarxa i les aplicacions ja siguin operatives. Ho ha anunciat aquest dijous al migdia el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, en una roda de premsa conjunta amb el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, i el director general de FEDA, Albert Moles. La iniciativa s’emmarca en els treballs realitzats en els darrers deu mesos pel clúster d’Innovació d’Actua i en el marc de convertir Andorra en Smart Country.

Al llarg dels propers nou mesos s’aniran creant aplicacions relacionades amb el comerç i el turisme del país per tal que els visitants puguin localitzar a través del seu telèfon intel·ligent els serveis que busquen. El desenvolupament d’aquestes aplicacions es farà amb la implicació del sector del comerç i el turisme.

Paral·lelament, des d’Andorra Telecom es desplegarà la infraestructura necessària perquè els principals punts d’afluència turística disposin de xarxa wi-fi gratuïta i els visitants puguin consultar àgilment les aplicacions vinculades al turisme i al comerç.

Aquest accés gratuït bàsic també contemplarà la navegació per Internet, tot i que a una velocitat menor que un servei avançat, pel qual el visitant, pagant 3, 4 o 5 euros diaris -encara no està definit-, gaudirà d’una major velocitat en la connexió.

Els privats que actualment ja ofereixin wi-fi gratuït podran o bé mantenir la xarxa que ja tenen o bé renovar-la amb la que oferirà de nou Andorra Telecom. La parapública no ha precisat el cost per al comerços a l’hora de posar el nou servei wi-fi -ja sigui renovant-lo o posant-lo per primer cop- però sí que ha avançat que serà una tarifa ‘raonable’. Els actuals punts wi-fi públics es renovaran i milloraran.

Aquesta és la iniciativa que dins dels treballs del clúster d’Innovació d’Actua vol convertir Andorra en un Smart Country. Ho han presentat en roda de premsa aquest dijous al migdia el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica, Josep Maria Missé, i els directors generals d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, i de FEDA, Albert Moles.

L’objectiu és que aquest servei ja es pugui oferir al turista durant la propera temporada d’hivern i que l’oferta de les aplicacions vagi creixent en funció de les demandes del visitant, segons ha explicat Missé.

El desplegament de la xarxa gratuïta es farà en aquesta primera fase en els eixos comercials i Jordi Nadal ha destacat la necessitat, a l’hora de desenvolupar les aplicacions, de ‘l’alineament amb els comerços ja que aquests saben el que el turista vol’, i per tant es promouran que siguin patrocinades. La creació de les aplicacions anirà a càrrec tant d’empreses andorranes com foranes.

El director d’Andorra Telecom ha deixat clar que el resident també podrà utilitzar la xarxa wi-fi gratuïta: ‘evidentment que hi podrà accedir, però no ha de tenir sentit’ davant dels forfets mobiland que estan traient i els que trauran en el futur. A més, ha afegit que el servei de 3G ‘el farem més potent, millorant cobertura i velocitat, fent-lo més accessible en els forfets’.

La inversió de tot plegat, en una primera fase, no arribarà al milió d’euros, segons ha dit Jordi Nadal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada