envasosEl ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i el director de Medi Ambient, Marc Rossell, han participat aquest dilluns a la presentació de la màquina de reciclatge alternatiu incentivat d’envasos, que té com a objectiu estimular els ciutadans a separar els residus a canvi d’un premi. L’acció s’emmarca en la campanya del departament de Medi Ambient Objectiu 1.200 tones. Cada envàs suma. Posa’l al groc.

Concretament, Andorra disposa de dues màquines, una de les quals -la presentada avui als mitjans de comunicació- situada a la secció d’alimentació d’uns grana magatzems, de manera que es pugui a conèixer aquest servei. En el futur, aquesta màquina es podrà ubicar a altres indrets del país. La segona de les màquines de reciclatge incentivat ha quedat instal·lada en un primer moment al Centre Esportiu d’Ordino.

El funcionament de les màquines és molt senzill: s’introdueixen els envasos (llaunes, brics i ampolles, amb els taps per separat) i la màquina, prèviament programada amb una oferta, et retorna un premi (el Groc té premi).

Així, en el cas de la màquina dels grans magatzems, el premi ofert inicialment per l’establiment serà una baguet de pa per cada tres envasos inserits. Aquest incentiu anirà canviant al llarg del temps. Pel que fa a la màquina ubicada al Centre Esportiu d’Ordino, aquesta anirà oferint promocions de caire institucional com ara tiquets d’aparcament.

El ministre de Turisme i Medi ambient ha destacat que els envasos són “el tipus de residus que més ens costa reciclar a Andorra”, amb uns nivells de reciclatge del 17% sobre el total d’envasos generats segons les xifres del 2013. En aquest sentit, Camp ha recordat que la mitjana europea és del 22,5% dels envasos reciclats, mentre que a Andorra el Pla Nacional de Residus marca “un objectiu ambiciós del 25% pel 2016”.

En el cas de la campanya per arribar a les 1.200 tones, el titular de Medi Ambient ha assenyalat que “a finals de setembre estem a 850 tones d’envasos reciclats, prop de l’objectiu pel període que estem, de manera que esperem arribar a uns nivells que se situarien entre el 19 i el 20% del total d’envasos reciclats”.

Les màquines col·locaran en altres establiments i llocs públics en funció de la demanada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada