El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha rebut aquest matí la visita del cap d’unitat de la Divisió per a la recerca de finançaments del Comitè Internacional de la Creu Roja, Benno Kocher. El CICR és una institució humanitària neutral, imparcial i independent, que treballa en la prestació de protecció i assistència humanitàries a les víctimes dels conflictes armats i d’altres situacions de violència.

Durant la reunió Kocher ha explicat a Saboya que els punts d’acció principals del CICR estaven focalitzats a l’Àsia Central, en zones d’Àfrica i a l’Amèrica del Sud, i especialment en els darrers anys a Síria, una zona en conflicte des de fa sis anys que travessa la crisi humanitària més gran i complexa de l’actualitat. En aquest sentit el cap d’Unitat i el ministre han coincidit en les dificultats per abordar la gestió de la crisi de refugiats.

Benno Kocher ha valorat molt especialment l’eficiència de l’acord de col·laboració que el Govern d’Andorra manté amb el CICR, signat el 2012 i renovat el passat setembre del 2015 per quatre anys més. Un acord de finançament en concepte de contribucions d’ajuda humanitària per un import de 40.000 euros anuals a favor d’aquest Comitè per tal que pugui complir amb els compromisos adquirits.

L’acció del CICR es fonamenta en els Convenis de Ginebra de 1949 i els seus Protocols addicionals, així com en els Estatuts de la Institució i les resolucions de la Conferència Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada