Andorra demana a Espanya l’inici de la negociació de l’Acord de no doble imposició

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s’ha reunit aquest dilluns amb el seu homòleg espanyol, José Manuel García-Margallo. Es tracta de la primera trobada entre els dos titulars d’Exteriors des de les eleccions generals espanyoles del novembre del 2011.

Durant la trobada, celebrada al Palacio de Santa Cruz, s’ha tractat sobre les negociacions d’un conveni de no doble imposició. La demanda formulada per Saboya d’inici de les converses es formalitzarà a través d’una comunicació escrita al ministre espanyol d’Afers Exteriors i Cooperació, que la canalitzarà al ministeri pertinent. El ministre d’Exteriors ha exposat al cap de la diplomàcia espanyola el projecte d’obertura econòmica d’Andorra i l’evolució de la reforma fiscal.

Així mateix, ha informat sobre la connexió de l’obertura i el desplegament fiscal amb el procés d’aproximació a la Unió Europea i ha aprofitat per agrair l’interès mostrat per la representació permanent espanyola a Brussel·les en les reunions en què s’ha tractat aquesta qüestió.

El ministre Saboya ha agraït igualment l’aprovació per part del Consell de ministres espanyol el passat divendres de la remissió al Congrés del Diputats del l’acord de trasllat de residus entre Andorra i Espanya i que continuïn les gestions de cara a la posada en pràctica de l’esmentat acord.

Finalment s’han tractat aspectes relacionats amb les obres a la nacional 145 i la futura trobada entre el president espanyol, Mariano Rajoy, i el cap de Govern, Antoni Martí.

La delegació espanyola l’han completat l’ambaixador espanyol a Andorra, Alberto Moreno, la directora general de Relacions Bilaterals amb països de la UE, països candidats i de l’Espai Econòmic Europeu, Maria Victòria Morera, el subdirector general Ramón Abaroa i l’assessor del ministre Emilio Contreras. Per part d’Andorra, han acompanyat al ministre Saboya, l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, i la primera secretària, Maira López.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.