Andorra compra tot el pernil que exporta Almeria

Andorra compra tot el pernil que exporten les empreses d’Almeria. En els dos primers mesos d’aquest any, el mercat del Principat va adquirir els gairebé 10.000 quilos de pernil i paleta que van exportar les indústries d’aquest producte de la província, un volum similar al venut en el mateix període de l’any passat (un 0,16% menys). El valor d’aquestes vendes, no obstant això, s’ha incrementat un 3,68%, segons dades de la Delegació d’Agricultura i Pesca, elaborats a partir de l’última Anàlisi del Comerç Exterior Español, de l’Icex. En total, les dotze operacions comercials realitzades pels  asecadors de la província han tingut un valor de 67.000 euros.

Tant pel seu volum com pel seu valor, l’exportació de pernil suposa més del 90% del total de vendes de productes càrnics d’Almeria a l’exterior, que en el primer bimestre d’aquest any han superat els 10.600 quilos (un 0,3% més que en 2011), i 73.000 euros (-0,65%).

A més de pernil i taujana, les empreses d’Almeria han exportat fins a febrer quantitats petites d’un altre productes càrnics, com a carns fresques i congelades (per un valor de 4.100 euros, un 34% més que l’exercici de referència) i transformats cárnics (gairebé 2.000 euros, un 324% menys).

 

1 comentari

  1. Cada any surt que som tant bons clients, però jo no els he vist mai en cap botiga. Algú sap on els venen?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES