El  proper dilluns 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, una efemèride que té origen l’any 1972 a l’Assemblea General de les Nacions Unides que va reunir-se a Estocolm.Aquest any el tema escollit per recalcar la cita és Connectar les persones amb la natura, amb l’ànim de visitar els espais naturals per apreciar la seva bellesa i el seu valor, tant a la ciutatcomal camp, dels pols a l’equador.

Una de les iniciatives que tenen lloc a Andorra que responen a aquest esperit són les expedicions per turistes que organitzen en col·laboració  el CENMA de l’Institut d’Estudis Andorransiel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, amb el suport de EarthWathInstitute, d’Andorra Turisme i del Comú d’Ordino. L’objectiu d’aquestes expedicions és que els visitants s’impliquin en l’estudi de caràcter científic sobre els efectes del canvi climàtic sobre el medi natural en un país de muntanya.

EarthwatchInstitute és una ONG dedicada a la conservació del medi ambient a través de la col·laboració ciutadana i involucra als seus participantsa la recerca científica i al’educació amb l’objectiu de promoure la comprensió i les accions necessàries per fomentar el desenvolupament sostenible.Les expedicions que es duen a terme a Andorra duen el nom deWildlife of theChangingAndorranPyrenees, ja que Andorra i els Pirineus són un observatori ideal per l’impacte del canvi globala les comunitats naturals degut a la seva condició muntanyosa.

En total aquest 2017 seran 9 equips internacionals que visitaran la vall d’Ordino entre el maig i l’octubre. Cada grup passarà nou dies aAndorra treballant directament amb la fauna i flora d’alta muntanya per descobrir com el canvi climàtic està modificant aquest hàbitat i quines adaptacions es generen per tolerar-lo. Aquest mes de maig ja han vingutles dues primeres expedicions, amb una vintena de participants d’arreu del món. Un dels objectius d’aquest projecte, a més de promoure el turisme de tipus científic, és aconseguir que persones interessades en aquest tipus d’investigacions puguin desplaçar-se a Andorra i participar activament de les mateixes.

El tema del Dia Mundial del Medi Ambient d’enguany es veu plenament reflectit en aquest projecte, on es promou el contacte de la ciutadania amb la natura i es consciencia sobre els efectes del canvi climàtic sobre la conservació dels espais naturals de les muntanyes andorranes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada