Andorra celebra per segona vegada el Dia Mundial de la Ràdio

Aquest dimecres 13 de febrer se celebrarà per segona vegada el Dia Mundial de la Ràdio, coincidint amb el naixement de Ràdio de les Nacions Unides l’any 1946. La UNESCO, a proposta de l’Acadèmia Espanyola de Ràdio, va proclamar la celebració d’aquest dia l’any 2011 i l’ONU ho va fer al setembre del 2012.

És un dia per celebrar la ràdio com a mitjà de comunicació, per millorar la cooperació internacional entre els organismes de radiodifusió, incitar les principals xarxes i ràdios a què promoguin l’accés a la informació i la llibertat d’expressió a través de les ones.

La UNESCO anima a tots els països a celebrar el Dia Mundial de la Ràdio organitzant activitats en col·laboració amb les emissores regionals, nacionals i internacionals, les organitzacions governamentals i no governamentals, els mitjans de comunicació i el públic i convida a tothom a celebrar-lo com ho consideri oportú.

Els quatre objectius fonamentals que extrets del document de declaració són:

· Conscienciar al públic i als mitjans de comunicació sobre el valor de la ràdio, en particular en el context dels nous mitjans de comunicació i de la importància de proporcionar-li un recolzament actiu.

· Encoratjar/animar als qui en tenen la responsabilitat, de l’adopció de decisions per promoure i crear emissores de ràdio i afavorir-ne l’accés.

· Fomentar el treball en xarxa per als defensors de la ràdio i als professionals d’aquest àmbit de tot el món, a fi de què es puguin intercanviar idees, experiències i recursos.

· Posar de relleu cada any temes escollits pels professionals de la ràdio i del públic amb l’objectiu d’impulsar i coordinar sinèrgies que d’altra manera podrien quedar disperses.

D’altra banda, en el cas del Principat, el Govern treballa contínuament en la documentació i recerca al voltant dels fons audiovisuals, mentre que també és un objectiu la futura museïtzació Ràdio Andorra.

TOTES LES NOTÍCIES