wkmAndorra celebra demà dimecres 13 de novembre, per primera vegada el Dia Mundial de la gentilesa.

La iniciativa va començar a Japó però va agafar una dimensió internacional l’any 2000 amb l’oficialització del “moviment mundial per la humanitat entre gent” ( World Kindness Movement) i ara està present a 19 països. El moviment pretén comprometre als Estats a unir-se a una campanya mundial per donar suport a un model d’“humanitat” entre les persones. WKM busca involucrar les escoles, els estudiants i els pares, l’empresa per posar el factor humà a la seva agenda corporativa, i naturalment, per mantenir l’impuls al carrer, als llocs de turisme, a l’administració, als mitjans de comunicació, a les famílies i als hospitals

El moviment està present a països tant importants com el Regne Unit, Austràlia, Brasil, Rússia, Japó, França, EEUU, Xina, Corea o Canadà. També trobem múltiples exemples de sensibilització a Franca des de 2009 amb la publicació Psychologies o bé el projecte colibris-lemouvement.org que busca connectar i donar suport a iniciatives locals que fomentin models de societat basats en l’humanisme.

L’objectiu del dia de la gentilesa és sensibilitzar la gent que hi ha un altra manera de viure. L’acte de gentilesa -que també s’anomena cortesia, bondat o empatia- és una acte espontani, discret, i sense esperar res a canvi. Et fa sentir feliç per tu i l’altre, és contagiós i motivant i ajuda el sistema immunitari. Et fa sentir viu, millora la prestació del altres i la teva i promociona el “ give forward” que és l’efecte cadena del teu acte gratuït de gentilesa. Te un efecte immediat sobre l’autoestima ja és la primera acció que s’hauria de recomanar perquè produeix endorfines immediates. En resum, es tracta d’un dia per mirar més endavant de nosaltres i dels límits del nostres hàbits, creences, cultura i religions.

A Andorra de moment son pocs membres i l’organització diu que necessiten més persones amb entusiasme que precisament els ajudin a promoure el moviment a nivell nacional. En aquest sentit, s’utilitzarà Internet com a mecanisme per fer créixer aquesta causa al Principat.

El 13 de novembre no és una diada per recollir diners. No és una diada per triar separar el bo i el dolent. En una època en que existeix tanta separació i divisió que va passant de generació a generació, és una diada per l’humanisme. És una dia per anar amb una actitud tranqui-la, afectuosa i alegre. És un dia per ser solidari, positiu, entusiasta, creatiu, curiós o qualsevol altra cosa que promogui la bona voluntat i l’esperança de participar en una societat millor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada