Andorra celebra la Nit Europea dels Museus

museu2Ahir al vespre es va celebrar la Nit Europea dels Museus, una iniciativa francesa que es consolida també al Principat i que coincideix amb el vespre del Dia Internacional dels Museus. Andorra Televisió va viure la celebració cultural al Museu del Tabac de Sant Julià de Lòria.

Ahir va ser el torn del Museu del Tabac i el de l´Electricitat, els quals van oferir visites guiades especials a partir de les 8 del vespre, tot i que dijous i divendres ja havien començat els actes d´aquesta diada, al CIAM, al Museu del Còmic o al Museu d´Art Sacre.

Al museu lauredià, on es pot trobar gran quantitat d´informació sobre el que va ser el motor de la parròquia, el tabac, una família de turistes catalans van aprofitar l´horari de la visita, just després del partit de futbol que decidia la lliga espanyola i que va enganxar tothom davant el televisor, per apropar-se a conèixer curiositats de la família Reig.

Tot aquest cap de setmana els museus d´Andorra obren les portes en el seu horari habitual però gratuïtament per commemorar el Dia Internacional dels Museus. A més, excepcionalment, aquesta tarda obriran les portes el Museu de la Casa Areny-Plandolit i el Museu Postal d´Ordino, coincidint amb la celebració del 33è Aplec Coral.