El ministeri de Cultura, Joventut i Esports organitza els dies 21 i 22 de maig unes jornades de portes obertes als museus nacionals amb motiu del Dia internacional dels museus que se celebrarà el 18 de maig. Juntament amb els museus nacionals també obriran les seves portes de manera gratuïta alguns museus parapúblics i privats, així com l’edifici de la Casa de la Vall i el Santuari de Meritxell.

En aquest sentit, els museus d’Andorra van rebre al llarg del 2015, 137.718 visitants, xifra que representa una disminució del 2,8% respecte al nombre de visitants registrats el 2014. Aquesta situació, s’atribueix en part al fet que el CIAM d’Escaldes-Engordany va tancar les portes de manera definitiva el 7 de setembre.

La característica que es repeteix en tots els museus és la forta estacionalitat dels visitants, atès que entre els mesos de maig i octubre la gran majoria d’aquests equipaments reben el 75% de visitants de tot l’any.

Les infraestructures més visitades han estat la Casa de la Vall (21.810), el Museu del Tabac (15.130) i el CAEE (12.668). En el cas dels museus gestionats pel Govern, han estat 60.027 les persones que han visitat aquests equipaments, xifra que representa una lleugera disminució respecte a l’any anterior. Pel que fa als museus de gestió privada, el més visitat ha estat el Museu del Tabac amb 15.130 visitants.

Per edats, predomina el públic adult. Els majors de 65 anys són un 44,9% i els d’una edat compresa entre 31 i 65 són un 37,8%.Pel que fa a la procedència, destaquen els visitants de les regions veïnes i els del país. En primer lloc trobem els francesos (20.310), seguits d’espanyols (13.198), catalans (8.986) i andorrans (5.967).

Quant a la concentració del públic, un 53% hi assisteix al matí. Els dissabtes i els dijous hi ha un lleuger repunt, en el primer cas per la concentració de més visites individuals i en el segon pels grups. Precisament, els visitants en grup representen un 59,6% del total. 

D’altra banda, amb motiu de la Nit europea dels museus aquest pròxim cap de setmana, s’han previst diverses activitats. Una d’elles serà el concert que l’artista andorrà Akiba Jonze (Iñaki Barrocal) oferirà a la Casa Rull el dissabte 21 de maig. Serà un concert en format íntim amb el títol de Llum, on defensarà el seu darrer treball, Akash, un viatge per sonoritats orientals, natura i música d’ambient amb tocs de música pop. També hi interpretarà temes dels seus 14 treballs anteriors.

El concert començarà a les 21 h i l’entrada és gratuïta. És obligatòria la reserva prèvia als tel.: 839 760 / 836 908.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada