Amb motiu de la celebració del Dia internacional de la biodiversitat, el proper 18 de maig, el Parc Natural de la Vall de Sorteny, el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, el Centre Andorra Sostenible i el Centre d’Estudis de la Neu i la Muntanya d’Andorra (Cenma), han preparat la tercera jornada de la biodiversitat d’Andorra, que inclou quatre tallers participatius. L’objectiu final és fer un catàleg de les espècies que es trobin durant aquest dia, i que s’enviarà posteriorment a totes les persones que hi hagin col·laborat.

La jornada ofereix un taller d’ocells, dirigit pel biòleg Jordi Nicolau, i que es basarà en recórrer les parts baixes del corriol i la pista del Pla de l’Estany, accés principal del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, amb l’objectiu d’identificar, ja sigui visualment o auditivament, el màxim nombre d’espècies d’ocells.

El taller sobre les papallones diürnes i els seus hàbitats, dirigit per la biòloga Clara Pladevall, permetrà descobrir i inventariar una petita part de la diversitat de la fauna invertebrada de la vall de Sorteny. De la seva banda, el taller sobre els éssers vius de l’aigua permetrà esbrinar quins peixos viuen al riu de la Cortinada.

El darrer taller estarà dedicat a la biodiversitat urbana que ajudarà a descobrir la varietat biològica dels arbres dels parcs urbans. En aquest cas, el taller, dirigit per l’ambienòleg Javi Gómez, es desenvoluparà al Parc Central d’Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada